Speel drie op een rij met boze vogels in Angry Birds Fight!

Wouter Nijsen
11 juni 2015, 17:31
2 min leestijd
Speel drie op een rij met boze vogels in Angry Birds Fight!

In het nieuwe Angry Birds Fight wordt de bekende gameplay van Angry Birds overboord gegooid. Door de boze vogeltjes op de juiste manier te verschuiven, scoor je punten en voltooi je levels.

Lees verder na de advertentie.

Bekende gameplay in een nieuw jasje

Sinds vandaag is alweer de dertiende game in de populaire Angry Birds-reeks beschikbaar, in de vorm van Angry Birds Fight. Net als bij voorgaande games  probeert ontwikkelaar Rovio voor wat meer afwisseling te zorgen  door een ander soort spel te maken.

Angry Birds Fight is namelijk een zogenoemde match-3 puzzelgame, wat betekent dat je drie dezelfde vogeltjes naast elkaar moet zien te schuiven om ze zo weg te spelen. Dit spelprincipe ken je al van bijvoorbeeld Bejeweled en Candy Crush, maar wordt nu in een ander jasje gestoken.

Elk potje dat je in Angry Birds Fight speelt, speel je in principe tegen een andere persoon op de wereld. In de game neem je het namelijk zoveel mogelijk online op tegen anderen, al is het ook mogelijk om offline het spelletje te spelen.

Bij de start van een level zie je een speelveld met alle bekende boze vogeltjes. Door ze met elkaar te verwisselen, moet je er drie of meer naast elkaar schuiven. Hierbij geldt dat hoe beter de combinaties zijn, hoe meer punten je scoort.

Het spel is verder voorzien van de cartooneske stijl die je van Angry Birds gewend bent, en een geinige soundtrack. Ook zijn er diverse power-ups aanwezig om je tijdens het spelen een handje te helpen. Wel jammer zijn de in-app aankopen, die nogal prominent aanwezig, maar niet heel storend zijn.

Angry Birds Fight voor Android downloaden

Angry Birds Fight doet niet veel nieuws, maar is leuk om tussendoor eens op te pakken. De game is via de link hieronder gratis te downloaden, al zijn er wel in-app aankopen aanwezig. Voor de installatie heb je Android 4.0 of hoger en 47MB aan vrije opslagruimte nodig.

Download Angry Birds Fight! in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu