Angry Birds krijgt in app-aankopen

Redactie
10 december 2010, 18:31
1 min leestijd
Angry Birds krijgt in app-aankopen
angrybirds

De makers van Angry Birds brengen volgend jaar nieuwe levels uit voor het populaire Android-spelletje. Om deze levels te spelen moeten Android-gebruikers ze in de applicatie kopen. Hiervoor introduceert ontwikkelaar Rovio een nieuw soort systeem: Bad Piggy Bank. Gebruikers hebben geen creditcard nodig om in app-aankopen te doen. De aankopen worden door de mobiele telecomprovider afgeschreven.

Stel, je hebt een Vodafone-abonnement van 30 euro en je koopt dertig Angry Birds-levels ter waarde van 2 euro, dan bedraagt de telefoonrekening aan het eind van de maand 32 euro. Aangezien er geen creditcard meer nodig is, wordt het voor Android-gebruikers nog makkelijker om levels te kopen. Aan de andere kant: hoe voorkomt Rovio dat kinderen stiekem levels bestellen? Onlangs zorgde de release van Smurfs’ Village voor de nodige opschudding, omdat ouders zomaar 90 euro armer waren door hun kinderen met de game te laten spelen.

Lees verder na de advertentie.

Rovio is van plan om het systeem om in app-aankopen te doen aan te bieden aan andere Android-ontwikkelaars, zodat in de toekomst meer applicaties gebruik maken van deze betaalmethode.

Angry Birds voor Android is een grote hit. Het spelletje is al meer dan tien miljoen keer gedownload en brengt maandelijks circa één miljoen dollar aan advertentieinkomsten op.

Bron: Android Guys

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu