De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Angry Birds-scores meenemen naar een nieuw Android-toestel

Redactie
7 mei 2011, 19:46
1 min leestijd
Angry Birds-scores meenemen naar een nieuw Android-toestel
angry birds backup

Als je regelmatig een nieuw Android-toestel koopt, heb je een probleem als je spelletjes zoals Angry Birds graag speelt. Je kunt scores die je eerder hebt verdiend, niet zomaar meenemen naar een nieuw toestel. Scores die je op je Android-smartphone hebt behaald, worden niet bijgewerkt als je een Android-tablet of een nieuwe smartphone hebt gekocht. Ook saved games zijn niet uit te wisselen. Heb je op het ene toestel een gouden ei gewonnen, dan moet je die op andere toestellen weer opnieuw verdienen.

Rovio heeft aangegeven dat ze in de toekomst wel synchronisatie van scores gaan aanbieden, maar zover is het nog niet. Een bezoeker van XDA Developers heeft nu iets erop gevonden.

Lees verder na de advertentie.

angry birds backup android

XDA-forumlid Jeremy Helling (‘OstrichSak’) speelt Angry Birds in drie varianten (het originele spel, Seasons en Rio) en doet dat op verschillende apparaten. Hij ontdekte een manier om de scores op te slaan. Eerst moet je het Angry Birds-spel op een nieuw toestel installeren en het eerste level spelen. Je maakt daarna een saved game-backup binnen Angry Birds zelf. Op je oude toestel maak je eveneens een backup van je Angry Birds-scores. Met een bestandsmanager kun je nu de backup op het nieuwe toestel vervangen door de backup van je oude toestel. Als je daarna de restore-functie van de app gebruikt, heb je je eerder verdiende scores beschikbaar.

Apps waarmee je backups kunt maken van je Angry Birds-spelletjes zijn gewoon in de Android Market te vinden. Hieronder zie je drie stuks. De uitleg van de hack die Jeremy Helling heeft bedacht, vind je op het XDA Developers Forum.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu