Animal Crossing: Pocket Camp review: aandoenlijk zonder te betalen

Erwin Vogelaar
24 november 2017, 19:05
3 min leestijd
Animal Crossing: Pocket Camp review: aandoenlijk zonder te betalen

Na Super Mario Run en Fire Emblem Heroes mag je jezelf nu thuis maken in het aandoenlijke Animal Crossing: Pocket Camp. In onze review lees je of de stap van spelcomputer naar smartphone weer een succes is.

Lees verder na de advertentie.

Animal Crossing: Pocket Camp review

Nintendo giet zijn bekende merken moeiteloos in verschillende smartphonevormen. Mario springt rond in een automatische runner en Fire Emblem doet het goed als gatcha-game. Voor Animal Crossing is gekozen voor een free-to-play-model, zoals we inmiddels op smartphones wel gewend zijn. In de gratis game moet je op verschillende metertjes wachten, maar door wat geld te betalen gaat alles sneller. Gelukkig is de game ook prima te spelen zonder te betalen.

In Animal Crossing: Pocket Camp maak je een personage, waarna je leider wordt van een nieuw kamp. Je doel is vervolgens om kennis te maken met verschillende dieren uit de buurt en ze uit te nodigen. Ook moet je jouw kamp opleuken met meubels, planten en andere voorwerpen. Je kunt niet winnen en geen score halen.

animal crossing: pocket camp review

Dierenvriendjes met wensen

In de praktijk doe je voornamelijk opdrachtjes voor de dieren in de omgeving. Deze beestjes zijn namelijk behoorlijk veeleisend. Alles draait om vriendschap, maar deze vriendschap is volledig gebouwd op cadeautjes. Je gaat op pad om te vinden wat de dieren willen. Zo wil de één graag een bepaald soort vis, de ander fruit en de ander een paar mooie vlinders. Op verschillende plekken op de kaart kun je deze dingen vinden door je hengel in het water te gooien, aan een boom te schudden of met een vangnet te wapperen.

Elke keer als je iets vriendelijks doet voor een dier stijgt je vriendschapslevel. Al rap kun je jouw nieuwe dierenvriend uitnodigen in je kamp. Maar dat gaat ook niet zomaar. Je moet namelijk eerst exact de juiste meubels hebben staan. Die moet je maken met de materialen die je krijgt van je dierenvrienden. Zit er eindelijk een nieuw dier op je bank? Dan duikt er weer een nieuwe potentiële vriend op en begint het hele verhaal opnieuw.

Free to play

Animal Crossing: Pocket Camp is een aandoenlijke game. Alles is kleurrijk en schattig en je wil ook graag doorspelen om bijvoorbeeld nieuwe kleding of een toffe tent te krijgen. Hierdoor zou je bijna vergeten dat het een free-to-play-game is. Grotendeels heb je ook niets met dit betaalmodel te maken. Met echt geld koop je ‘leaf tickets’ om processen te versnellen, maar het duurt best lang totdat de timers in de weg gaan zitten.

Ben je ongeveer bij dierenvriend nummer twaalf aanbeland, dan duurt het een stuk langer tot meubels worden gemaakt. Duurt dit bij de eerste dieren zo’n drie minuten per meubel, gaan er later al snel uren overheen. Ook heb je steeds meer materiaal nodig om de meubels te maken. Nintendo hoopt natuurlijk dat je dan al zo geïnvesteerd bent, dat je er ook wel wat geld in wil stoppen. Maar heb je geduld en wil je niet constant spelen, dan hoef je geen cent te betalen.

Op de lange termijn

Animal Crossing: Pocket Camp is zo’n game die heel lang door kan gaan, mits er nieuwe dingen worden toegevoegd. Denk aan meer dieren, meubels en kleding. Als de makers slim zijn, dan voegen ze net als de spelcomputer-edities van Animal Crossing ook speciale gebeurtenissen toe. Denk aan een kerstsfeer rond kerst, of vuurwerk rond oud en nieuw. Nu al merk je dat de dieren andere dingen zeggen in de ochtend of in de avond.

animal crossing: pocket camp review

Het ligt dus volledig aan de makers of we Animal Crossing: Pocket Camp over een maand of een jaar nog spelen. Iedereen kan er in ieder geval van genieten, omdat er geen tijdsdruk is en je ook geen behendigheid nodig hebt. Maar kijk wel uit, want voor je het weet slokt de game al je tijd op. De eend heeft namelijk drie inktvissen nodig, de kat wil een vlinder en over een paar uur is de rode kruk met witte stippen klaar. Vooralsnog zijn we nog wel even bezig.

Download Animal Crossing: Pocket Camp in de Play Store (gratis)

→ Of ontdek de andere Nintendo-games voor Android, waaronder Super Mario Run en Fire Emblem Heroes

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu