Ansa: de ‘sexting’ app voor tekstberichten, foto’s en video’s

Redactie
11 september 2013, 18:49
1 min leestijd
Ansa: de ‘sexting’ app voor tekstberichten, foto’s en video’s
ansa

Sexting is met de app Snapchat écht populair geworden. Het idee? Je verstuurt een foto die na een specifiek ingestelde tijdsinterval weer verdwijnt. De app ontving veel kritiek en werd mede daardoor een enorm succes onder de jeugd.

Ansa wil eenzelfde functie bieden, alleen dan vooral met tekstberichten. In de online berichten-app kun je in een speciale ‘off the record’-modus gaan waarna alle berichten en ook foto’s en video’s automatisch worden verwijderd.


Alle verstuurde content wordt maar voor enkele seconden bij de ontvanger weergegeven. Het is ook mogelijk om zelf te bepalen welke berichten bij de ontvanger worden verwijderd. Dit noemt Ansa ‘synced deletion’, ofwel gesynchroniseerde verdwijdering. Hierdoor wordt het mogelijk om als verzender aan te geven welke berichten, foto’s of video’s de ontvangen mag houden. Als de ontvanger een screenshot van een tekstbericht, foto of video maakt, ontvang je automatisch een melding in je inbox.

Lees verder na de advertentie.

Een aantrekkelijk design

ansa1

Ansa is eveneens voorzien van een aantrekkelijk design dat iets weg heeft van iOS 7 en over eenzelfde flat design beschikt, maar wel enkele handige Android-details behoudt. De app lijkt daarnaast ook redelijk op het recent geïntroduceerd Heml.is, eveneens een app die privacy erg belangrijk vindt.

Hoe veilig Ansa echter is, blijft onbekend. Ons advies: verstuur vooral niets waarvan je wilt dat anderen het niet zien.

Ansa download

Ansa is gratis in Google Play te downloaden.

Download: Ansa (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu