De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

ANWB Onderweg: verkeersinformatie, parkeermogelijkheden en de wegenwacht in één app

Redactie
20 september 2012, 10:30
1 min leestijd
ANWB Onderweg: verkeersinformatie, parkeermogelijkheden en de wegenwacht in één app
ANWB Onderweg

ANWB heeft een eigen Android-app uitgebracht met verkeersinformatie, OV/Samenrijden, de Wegenwacht, Hulp bij schade en parkeer- en tankinformatie. De twee laatstgenoemden zijn alleen beschikbaar voor ANWB-leden. ANWB Onderweg is een vrij complete app voor reizigers die veelvuldig de auto pakken, waarbij je voortaan minder apps nodig hebt voor alle handige informatie.

De eerste functionaliteit van de app is Verkeersinformatie, waarmee je een overzicht van files (A- en N-wegen), flitsers (A-wegen), werkzaamheden en de ANWB verkeersverwachting kunt zien. ANWB Onderweg beschikt ook over OV/Samenrijden, waarbij de app alternatieven biedt in de vorm van openbaar vervoor en samenrijden en je huidige locatie bepaalt. De laatste twee functies zijn Wegenwacht en Hulp bij schade, die beide betrekking hebben op pech onderweg. Met eerstgenoemde bel je de Wegenwacht en kun je automatisch je locatie doorgeven, Hulp bij schade geeft je een overzicht van tips en handige telefoonnummers als je in de problemen komt.

Lees verder na de advertentie.

De parkeer- en tankinformatie is alleen beschikbaar voor ANWB-leden. ANWB Onderweg laat bijvoorbeeld zien in welke gebieden specifieke parkeertarieveren gelden en welke plekken duurder zijn dan andere parkeergebieden. Je kunt via de app ook direct met Parkmobile, Yellowbrick of Park-Line direct betalen. ANWB Onderweg heeft ook een handige functie om de locatie van je geparkeerde auto op te slaan. De tankinformatie spreekt voor zich: de app laat zien welke benzineprijzen per tankstation gelden.

ANWB Onderweg is gratis in de Google Play Store te downloaden.

Excuses voor het Apple- en iPhone-filmpje.
https://www.youtube.com/watch?v=JoHncCtZ5SM&feature=player_embedded

Download: ANWB Onderweg (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu