ANWB Onderweg: verkeersinformatie, parkeermogelijkheden en de wegenwacht in één app

ANWB OnderwegANWB heeft een eigen Android-app uitgebracht met verkeersinformatie, OV/Samenrijden, de Wegenwacht, Hulp bij schade en parkeer- en tankinformatie. De twee laatstgenoemden zijn alleen beschikbaar voor ANWB-leden. ANWB Onderweg is een vrij complete app voor reizigers die veelvuldig de auto pakken, waarbij je voortaan minder apps nodig hebt voor alle handige informatie.

De eerste functionaliteit van de app is Verkeersinformatie, waarmee je een overzicht van files (A- en N-wegen), flitsers (A-wegen), werkzaamheden en de ANWB verkeersverwachting kunt zien. ANWB Onderweg beschikt ook over OV/Samenrijden, waarbij de app alternatieven biedt in de vorm van openbaar vervoor en samenrijden en je huidige locatie bepaalt. De laatste twee functies zijn Wegenwacht en Hulp bij schade, die beide betrekking hebben op pech onderweg. Met eerstgenoemde bel je de Wegenwacht en kun je automatisch je locatie doorgeven, Hulp bij schade geeft je een overzicht van tips en handige telefoonnummers als je in de problemen komt.

De parkeer- en tankinformatie is alleen beschikbaar voor ANWB-leden. ANWB Onderweg laat bijvoorbeeld zien in welke gebieden specifieke parkeertarieveren gelden en welke plekken duurder zijn dan andere parkeergebieden. Je kunt via de app ook direct met Parkmobile, Yellowbrick of Park-Line direct betalen. ANWB Onderweg heeft ook een handige functie om de locatie van je geparkeerde auto op te slaan. De tankinformatie spreekt voor zich: de app laat zien welke benzineprijzen per tankstation gelden.

ANWB Onderweg is gratis in de Google Play Store te downloaden.

Excuses voor het Apple- en iPhone-filmpje.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download: ANWB Onderweg (gratis)