Apex Launcher maakt comeback na twee jaar met bèta
Rick van der Veer

Apex Launcher

Gratis

Apex Launcher heeft na bijna twee jaar weer een update gekregen, waarvan de bèta nu beschikbaar is. De ontwikkelaar van de app zoekt daarnaast testers voor een aankomende grote update.

Dit is nieuw in de Apex Launcher-bèta

De nieuwste versie van Apex Launcher is als testversie uitgebracht, met voor nu nog weinig veranderingen. Vooral op visueel gebied is er het een en ander opgepoetst, met nieuwe app-icoontjes en een opgefriste stijl voor de app-instellingen. In de komende dagen worden er meer updates uitgerold, die de app ook onder de motorkap weer up-to-date brengen voor 2017 en Android 7.0 (Nougat).

Apex Launcher was lange tijd een geduchte concurrent voor de Nova Launcher, die nu misschien wel de populairste launcher-app voor Android is. Beide apps hadden soortgelijke functies, en de ontwikkelaars deden hun best om zo snel mogelijk nieuwe functies te implementeren. Toch stopten de updates voor Apex halverwege 2015, voor onbekende redenen.

De app heeft dus een tijdje stil gelegen, maar daar wil de ontwikkelaar verandering in brengen. Om Apex Launcher weer een van de beste launcher-apps te maken is de ontwikkelaar op zoek naar testers die mee willen helpen met de ontwikkeling van de app. Hiervoor moet je twee stappen ondernemen: lid worden van de Google+-community voor de bèta en je via deze link in de Play Store aanmelden.

Apex Launcher downloaden

Via onderstaande link kun je Apex Launcher gratis downloaden uit de Play Store. Voor 4,39 euro kun je ook de Pro-versie aanschaffen, die onder meer extra opties voor widgets en gestures biedt. Om de app te kunnen gebruiken heb je een smartphone of tablet met minimaal Android 4.0 nodig.

Download Apex Launcher in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.