AppBrain 5: gerelateerde apps en Fast Sync-widget

Redactie
20 november 2010, 18:27
1 min leestijd
AppBrain 5: gerelateerde apps en Fast Sync-widget

De nieuwe versie van AppBrain is te downloaden in de Android Market. Versie 5 bevat een aantal vernieuwingen. Zo ziet de applicatie er frisser uit en zijn gerelateerde apps in een apart tabblad te zien. Ook de beoordelingen van AppBrain, waar gebruikers de kaf van het koren scheiden met een duim omhoog of een duim omlaag, zijn nu in AppBrain te bekijken.

De nieuwe applicatiepagina maakt het nog makkelijker om programma’s met vrienden te delen. Klik op ‘Share’ en je kunt de app delen via sociale netwerken of mail.

Lees verder na de advertentie.

AppBrain is een website, bedoeld voor het zoeken naar Android-applicaties. Naast een overzicht van alle beschikbare betaalde en gratis Android-applicaties heeft AppBrain iets extra`s te bieden. Via een eigen Android-applicatie is het namelijk mogelijk om snel en eenvoudig applicaties te installeren die je via de website hebt uitgezocht. De applicaties die je via de website selecteert worden namelijk in een zogenaamde application wishlist gezet. Door nu de AppBrain-applicatie op je Android telefoon te starten zal deze wishlist gesynchroniseerd worden met je telefoon. Op dat moment worden de applicaties in die lijst automatisch uit de Android Market opgehaald en op je Android telefoon geïnstalleerd.

De ontwikkelaars van AppBrain hebben Fast Sync-widget ontworpen, een 1×1-widget waarmee je jouw telefoon met AppBrain kunt synchroniseren, direct vanaf de desktop van je computer.

Eén nadeel: de Fast Web Installer-functionaliteit werkt mogelijk niet meer. Hiermee kun je apps direct installeren van AppBrain.com naar je telefoon. De nieuwste versie van de Android Market (2.12), die Google momenteel verspreidt, blokkeert de Fast Web Installer-functionaliteit.

Scan de onderstaande QR-code om AppBrain binnen te halen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu