De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Microsoft vergelijkt Android en Windows Phone met AppComparison

Erwin Vogelaar
22 november 2015, 10:41
1 min leestijd
Microsoft vergelijkt Android en Windows Phone met AppComparison

Microsoft heeft een app gepubliceerd waarmee het bedrijf je van Android naar Windows Phone wil lokken. De app laat zien welke Android-apps er ook beschikbaar zijn op Microsofts besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

AppComparison

Met de app AppComparison laat Microsoft zien welke apps die op je Android-smartphone geïnstalleerd staan, ook beschikbaar zijn op Windows 10 Mobile. Voor de apps die niet beschikbaar zijn op Microsofts mobiele besturingssysteem, of waar Microsoft zelf versies van heeft, toont  AppComparison alternatieven. Zo raadt de app OneDrive aan in plaats van Google Drive en HERE Maps in plaats van Google Maps.

De timing van de app is opvallend. Afgelopen week werd duidelijk dat het plan om Android-apps op Windows 10 Mobile beschikbaar te maken waarschijnlijk niet doorgaat. Met AppComparison wordt nu extra duidelijk hoeveel apps Windows 10 Mobile eigenlijk mist. Van de hoeveelheid apps op onze smartphone wordt er maar een gedeelte ook op Windows gevonden, inclusief de geboden alternatieven.

Deze alternatieven wisselen ook in kwaliteit. Zo raadt Microsoft in plaats van het SwiftKey-toetsenbord aan om Slydr te gebruiken. Slydr heeft een gemiddelde score van 2,5 sterren in de Microsoft-winkel. In plaats van Chrome wordt UC Browser aangeraden, in plaats van Snapseed kun je Fhotoroom gebruiken en in plaats van VLC is er MoliPlayer Pro. We betwijfelen het of Microsoft hiermee mensen weet te verleiden tot Windows Phone, of dat het vooral extra duidelijk wordt dat Microsofts besturingssysteem niet de plek is voor de meeste apps.

AppComparison downloaden

Om AppComparison te downloaden klik je op onderstaande link. De app vraagt maar 2,8MB vrije ruimte en heeft Android 4.1 of hoger nodig om te draaien.

Download AppComparison in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu