Apple Music nu beschikbaar in Play Store

Erwin Vogelaar
10 november 2015, 19:51
2 min leestijd
Apple Music nu beschikbaar in Play Store

Apple Music is nu te vinden in de Play Store. Via de app kun je met een Android-telefoon gebruikmaken van Apples muziekdienst met onder andere radiostation Beats 1.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music Android

Apple Music is Apples antwoord op diensten als Spotify en Pandora. Het bedrijf onderscheidt zich door een radiostation aan te bieden en aanbevelingen voor muziek te doen. Het is de eerste keer dat een Apple-dienst op deze manier beschikbaar wordt gesteld voor Android-gebruikers en dus ook de eerste keer dat er makkelijk via een app op een Android-apparaat aankopen gedaan kunnen worden in iTunes.

Je hebt wel een Apple ID nodig om in te loggen. Je krijgt eerst drie maanden gratis om de dienst te proberen, maar je moet al wel het abonnement van 9,99 euro per maand kiezen om door te kunnen gaan. Het abonnement zal na de proefperiode automatisch verlengd worden tot je dit uitschakelt in je account.

Bij het starten van de app krijg je de mogelijkheid om genres te kiezen die je doorgaans luistert, bijvoorbeeld R&B/Soul of Singer & Songwriter. Vervolgens kies je voor enkele artiesten die je leuk vindt. Hier zitten vrij standaard artiesten tussen en ook Nederlandse namen als Douwe Bob en Racoon. Je mag niet verder zonder dat je een keuze hebt gemaakt.

Vervolgens krijg je direct voorstellen over muziek die je kunt ontdekken in het “Voor jou” overzicht. In het Android-gestijlde hamburgermenu is tevens nieuwe muziek te vinden, waar onder andere Marco Borsato van zich laat horen. Er zijn daarnaast afspeellijsten gemaakt door de redacteurs van Apple Music en andere curators zoals VICE en Shazam. Uiteraard is radio ook een onderdeel van Apple Music voor Android, met het station Beats 1.

De app is nu nog in bèta. Later zullen er meer functies toegevoegd worden, zoals muziekvideo’s. Ook kunnen andere abonnementsopties nu enkel nog gekozen worden via een Mac of iOS-apparaat. Ondanks dat voelt de app al op zijn plek op Android.

Apple Music downloaden

Apple Music voor Android downloaden kan via onderstaande link. De app zelf vraagt om 29MB ruimte op je telefoon. Om Apple Music te kunnen downloaden heb je op z’n minst Android 4.3 nodig.

Download Apple Music in Google Play (gratis)

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu