Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Apple Music 2.0-update introduceert nieuw ontwerp en iOS 10-features

Rick van der Veer
5 april 2017, 10:37
2 min leestijd
Apple Music 2.0-update introduceert nieuw ontwerp en iOS 10-features

Apple heeft zijn muziekdienst op Android flink vernieuwd. De Apple Music 2.0-update introduceert een nieuw ontwerp dat meer lijkt op zijn iOS-tegenhanger.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de Apple Music 2.0-update

De Apple Music-app voor Android ziet er nu nagenoeg hetzelfde uit als zijn tegenhanger op iOS. De app is daarnaast versimpeld om het overzicht te verbeteren. Zo vind je nu alle muziek terug in vier onderdelen, die onder ‘Bibliotheek’ terug te vinden zijn. Daar vind je je playlists, albums, artiesten en individuele nummers terug, terwijl het radio-onderdeel zijn eigen plekje heeft behouden. Hierdoor oogt de app een stuk opgeruimder en kun je makkelijker je eigen muziek terugvinden.

Naast een nieuw ontwerp zijn ook andere features uit iOS 10 in de app gestopt. Je kunt nu tijdens het muziek luisteren lyrics bekijken, terwijl de ‘Voor jou’-sectie je nieuwe muziek aanraadt. Deze functies werden vorig jaar in september al naar Apple-apparaten gebracht, maar rollen meer dan een half jaar later eindelijk uit naar de Android-versie. Dat Apple geen prioriteit geeft aan Android-gebruikers van zijn muziekdienst lijkt hiermee min of meer bevestigd te zijn.

Toch is een hardnekkige bug in de app nog altijd niet opgelost. Als je tweestapsauthenticatie aan hebt staan voor je iCloud-account krijgen sommige Android-gebruikers de melding dat zij hun verificatiecode in moeten voeren. Die melding blijft vervolgens in beeld, zonder dat de app een plek biedt om de code daadwerkelijk in te vullen. Vooral gebruikers van de Google Pixel lijken door dit euvel te zijn getroffen.

Apple Music downloaden

Via onderstaande link kun je Apple Music gratis downloaden uit de Play Store, mits je beschikt over een toestel met Android 4.3+. Om te luisteren heb je daarnaast een betaald abonnement nodig van 9,99 euro per maand, of 4,99 euro als je student bent.

Download Apple Music in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu