De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Android-app Apple Music laat je muziek opslaan op sd-kaart

Gijs Ettes
4 februari 2016, 11:45
1 min leestijd
Android-app Apple Music laat je muziek opslaan op sd-kaart

De Android-versie van Apple Music heeft een handige functie gekregen waar iPhone-bezitters nooit over zullen beschikken: de mogelijkheid om liedjes op een geheugenkaartje op te slaan. Zo kun je nog meer muziek offline beluisteren.

Meer muziek offline opslaan

Apple Music verscheen afgelopen november voor Android en is één van de eerste apps die Apple in de Play Store heeft uitgebracht. Net als Spotify en Pandora is Apple Music gericht op streaming muziek, al kun je laatstgenoemde drie maanden gratis uitproberen. Vervolgens betaal je een tientje per maand om van de muziekdienst gebruik te maken. Offline opslaan met de Apple Music-app was voorheen al mogelijk, maar alleen op het interne geheugen.

Lees verder na de advertentie.

Naast de optie om muziek op een micro-sd-kaart te bewaren, brengt de Apple Music-update ook een overzicht van alle uitzendingen van radiostation Beats 1. Ook nieuw is de mogelijkheid om door My Music te bladeren en hierbij te filteren op componisten en compilaties. Hierdoor is het volgens Apple gemakkelijker om klassieke albums of soundtracks van films te vinden.

Om van Apple Music gebruik te maken, heb je een Apple ID nodig en minimaal 9,99 euro tegoed. Dit laatste gebruikt Apple om te controleren of je wel een betaalmethode aan je account hebt gekoppeld. Na de proefperiode van drie maanden wordt je Apple Music-account automatisch verlengd; houd hier dus rekening mee.

Apple Music-update downloaden

De huidige versie van de Android-app (0.9.5) is via onderstaande link te downloaden en vereist Android 4.3 of hoger. De downloadgrootte bedraagt 30MB.

Download Apple Music in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu