De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android-versie Apple Music krijgt widget en meer

Wouter Nijsen
25 maart 2016, 11:09
1 min leestijd
Android-versie Apple Music krijgt widget en meer

De Android-app van Apple Music is van een flinke update voorzien. Er is een widget toegevoegd, waarmee gebruikers de muziekdienst vanaf het homescreen kunnen bedienen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music widget

Met de update krijgt Apple Music opnieuw een feature die nooit voor iOS-gebruikers beschikbaar zal komen. De widget laat je muziek pauzeren, terug- of vooruitspoelen  en  toont welk  nummer je voor het laatst hebt afgespeeld. Ook zie je bij elk liedje het albumhoesje en kun je de widget  zelf op het homescreen verplaatsen.

apple music1

Daarnaast brengt de update enkele kleine veranderingen met zich mee. Voortaan kun je nummers in een afspeellijst zetten zonder dat je ze aan je muziekbibliotheek moet toevoegen. Ook zijn tegoedbonnen te verzilveren in het instellingenmenu om je abonnement te verlengen. Verder zie je voortaan direct wat wordt afgespeeld bij Beats 1, zonder dat je naar het radiostation hoeft te luisteren. Apple Music toont ook welke liedjes van een album het populairst zijn.

Vorige maand werd Apple Music voorzien van een andere handige functie. Toen werd het mogelijk om liedjes op een geheugenkaart op te slaan. Hierdoor ben je niet meer verplicht om liedjes op het interne geheugen van je smartphone te zetten.

Apple Music voor Android downloaden

De Android-app van Apple Music is via onderstaande link te downloaden. Je hebt een Apple ID en minimaal 9,99 euro tegoed nodig om de dienst te gebruiken. Gebruik je Apple Music voor het eerst, dan krijg je een proefperiode van drie maanden. De app weegt 32MB en werkt op Android 4.3 en hoger.

Download Apple Music in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu