APUS Browser is een fijne en lichte browser voor je Android

Wouter Nijsen
13 juni 2015, 17:03
2 min leestijd
APUS Browser is een fijne en lichte browser voor je Android

Ben je op zoek naar een nieuwe browser voor je Android, dan moet je APUS Browser zeker eens proberen. Het is een fijne en functionele browser die vooral erg licht is.

Lees verder na de advertentie.

Een lichte en minimalistische browser

Wellicht ben je bekend met de APUS Launcher, de fijne launcher die een compleet andere look aan je toestel geeft. De ontwikkelaars hiervan hebben onlangs een eigen browser gelanceerd, die de concurrentie met andere populaire Android-browser moet aangaan.

APUS Browser onderscheidt zich vooral door het feit dat de app erg licht is. De applicatie is slechts 0,6MB groot en verbruikt volgens de ontwikkelaars een minimale hoeveelheid werkgeheugen. Dit om ervoor te zorgen dat je altijd een vloeiend ervaring hebt. Ook met trage internetverbinding zou de app nog vloeiend moeten werken.

Vooral opvallend is het minimalistische homescherm van de browser, die wel  naar wens is aan te passen. Zo kun je gemakkelijk je favoriete websites, social media of andere pagina`s een plaatsje geven. Ook is het mogelijk om bladwijzers vanuit bijvoorbeeld Chrome te importeren. Standaard zijn er al een aantal snelkoppelingen aanwezig, maar  die zul je maar weinig gebruiken.

Ook de interface van APUS Browser is erg simpel, maar functioneel. Met de knopjes onderin kun je gemakkelijk schakelen tussen vensters, of direct teruggaan naar het beginscherm. Het knopje middenin gebruik je om toegang te krijgen tot de instellingen, downloads en full-screen-modus. Laatstgenoemde is handig wanneer je je volledig wilt focussen op hetgeen je op dat moment aan het doen bent.

APUS browser voor Android downloaden

De APUS browser is dus zeker het proberen waard, al is het wel jammer dat de app momenteel niet de Nederlandse taal ondersteunt. Wellicht komt daar middels een update nog verandering in. Via onderstaande link kun je de app downloaden. Voor de installatie heb je Android 4.0.3 of hoger nodig.

Download APUS Browser in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu