De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Microsofts Arrow Launcher nu voor iedereen te downloaden

Gijs Ettes
29 oktober 2015, 8:25
2 min leestijd
Microsofts Arrow Launcher nu voor iedereen te downloaden

Microsoft heeft zijn Arrow Launcher voor Android uit de bètafase gehaald, waardoor  de homescreenvervanger nu voor iedereen beschikbaar is. De launcher bevat  drie homescreens, waarvan eentje veelgebruikte apps toont.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Arrow Launcher

Voorheen moest je je aanmelden bij een Google+-community om Arrow Launcher handmatig als apk-bestand te downloaden en installeren, maar de app is nu ook in Google Play te vinden. Arrow is niet de eerste Android-app van het Microsoft: naast office-apps als Word en Excel zijn namelijk ook  Cortana (Google Now-concurrent), Hyperlapse (timelapsevideo`s maken) en Office Lens  (documenten inscannen) in de Play Store  te vinden.

Microsofts  launcher wijkt af  van vergelijkbare apps doordat er  maar drie homescreens zijn  voor contacten, (veelgebruikte) apps en notities en herinneringen. Op het meest linkse homescreen vind je personen waarmee je onlangs contact hebt gehad via telefoon of e-mail. Bovenin in beeld kun je snel de telefoon-app starten. Het middelste homescreen is bedoeld voor recent gestarte apps en applicaties die je regelmatig gebruikt. Wanneer je hier een pictogram verwijdert, zal deze door een andere frequent gebruikte app worden vervangen.

Tot slot is het meest rechtse homescreen handig voor wie de neiging heeft om snel zaken te vergeten. Hier kun je namelijk notities en taken invoeren en desgewenst afvinken. Voltooide taken worden onderaan het scherm getoond. Overigens kun je vanuit elk scherm van onder naar  boven swipen om frequente apps en contacten te zien en toegang te krijgen tot de instellingen. Arrow Launcher is qua mogelijkheden nog wat beperkt, maar werkt wel soepel en doet niet zijn best om Microsoft-diensten (afgezien van Bing) aan de gebruiker op te dringen. De launcher is vooralsnog alleen in het Engels en Chinees beschikbaar.

Arrow Launcher downloaden

Via de link hieronder kun je Arrow Launcher downloaden, mits je toestel beschikt over Android 4.0.3 en tenminste 4,3MB aan vrije opslagruimte.

Download Arrow Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu