Asphalt Overdrive: nieuwe racegame van Gameloft verschijnt donderdag

Gijs Ettes
23 september 2014, 15:58
1 min leestijd
Asphalt Overdrive: nieuwe racegame van Gameloft verschijnt donderdag
Asphalt overdrive

Gameloft gaat zijn racegame Asphalt Overdrive aankomende donderdag uitbrengen in Google Play en de App Store. Het negende deel in de Asphalt-serie wijkt behoorlijk af van zijn voorgangers. Je rijdt geen rondjes meer op circuits, maar Overdrive is juist een endless racer die is te vergelijken met games als Temple Run en Crazy Taxi City Rush.

Je kunt nog steeds plaatsnemen achter het stuur van de tofste bolides, maar sturen doe je door over het beeld te swipen. Een andere aparte verandering is het feit dat je de game in portretmodus speelt. Je bent dus niet meer in landschapmodus je smartphone aan het kantelen om door bochten te driften. Ook is er geen mogelijkheid om Asphalt Overdive te besturen middels touchknoppen.

Lees verder na de advertentie.

Meer over Asphalt Overdrive

Verder is het hoofddoel in Asphalt Overdrive niet om als eerste de finish te behalen. Je houdt je juist bezig met een aantal subdoelen, zoals het beuken van tegenstanders, het ontlopen van de politie en het uithalen van halsbrekende stunts. Onderweg verzamel je power-ups en punten om nieuwe bolides vrij te spelen.

Asphalt Overdrive pakt het behoorlijk anders aan, maar ziet er niettemin strak uit. Dankzij de neonlichten en het kleurgebruik heeft de game een stijl die is te vergelijken met GTA Vice City. Of het spel net zo vermakelijk is als de klassieker van RockStar Games, weten we vanaf aankomende donderdag wanneer hij is te downloaden in Google Play.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu