Astro File Manager krijgt update met reclamebanners (update)

astroEen waarschuwing voor mensen die de populaire filemanager Astro gebruiken: de applicatie heeft een update gekregen waarin banners aanwezig zijn. Op zich geen probleem, want de meeste ontwikkelaars die voor een gesponsord model kiezen geven gebruikers ook de mogelijkheid om te upgraden naar een reclamevrije versie. Bij Astro is dat helaas niet het geval.
Astro File Manager is een bekende app om toegang te krijgen tot bestanden op je Android-toestel. Je kunt bestanden bewerken, wissen en verplaatsen op je sd-kaart. Ook is het handig om backups te maken of apk-bestanden te installeren die je naar de sd-kaart had gekopieerd.

astro-fileAstro was tot nu toe altijd gratis te gebruiken en had veel tevreden gebruikers: het staat op #1 in de categorie File Management en krijgt veel 5-sterrenreviews. Af en toe verliep de betaversie, waarbij je gedwongen was om een update te installeren. Daar viel mee te leven, want je kreeg er meestal een betere en stabielere applicatie voor terug.

Maar de nieuwe versie met banners kan weinig waardering van de gebruikers wegdragen: de ontwikkelaar krijgt sinds de update alleen maar negatieve reacties. Gebruikers zijn zo verknocht aan de app dat ze er best voor willen betalen – als die advertenties maar worden weggehaald. Het is te hopen dat de ontwikkelaars onder druk van de negatieve reviews en verzoekjes van de gebruikers alsnog aan een reclamevrije versie denken. Als alternatief kun je Root Explorer, FileGo of soortgelijke filemanagers gebruiken.

Update: De ontwikkelaar heeft sneller dan gedacht gereageerd op de klachten. Er is nu een betaalde versie Astro File Manager Pro uit, die $2,99 kost en geen reclamebanners bevat.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.