Astro is een slimme mail-app met ingebouwde chatbot

Thomas Haenen
1 mei 2017, 17:07
2 min leestijd
Astro is een slimme mail-app met ingebouwde chatbot

Krijg je veel nieuwsbrieven, spam en andere onbelangrijke e-mail? Astro is een nieuwe mail-app met een chatbot die je helpt je inbox op te ruimen.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Astro

Het bijhouden van je mailbox kan soms haast een dagtaak zijn. Sommige apps helpen je met het overzichtelijk houden van alle informatie met automatische antwoorden, uitgebreide filteropties en slimme sorteringen. Zo heeft Google de Inbox-app voor Gmail-gebruikers. Die kan bijvoorbeeld je tickets rondom een vakantie automatisch groepen en je herinneren aan mails die je nog moet antwoorden.

Het nadeel van Inbox is echter dat je het overgrote deel van de dienst nog altijd zelf moet opzetten. Het is aan jou om Inbox te trainen goed met jouw mail om te gaan, en dat kan een behoorlijke taak zijn. Daarom is er nu Astro, een maildienst die je ook helpt met het opruimen van je mailbox, maar het allemaal net wat vriendelijker doet.

Astro app voor Android

Op het eerste gezicht is Astro vooral gericht op het zelf organiseren van je mailberichten. Zo is er een ‘Priority Inbox’, waarin alleen de berichten van je belangrijkste vrienden en contacten staan. Ook kun je ervoor kiezen om berichten te ‘snoozen’ tot een later moment, of ze te archiveren of labelen. Je kunt zelfs aangeven een notificatie te willen ontvangen zodra een bericht dat je verstuurt, gelezen wordt.

Astro gaat echter nog een stapje verder dan de alternatieven, met Astrobot. De assistent kun je op elk moment activeren door op de knop rechtsonder te drukken. Astrobot laat je weten welke oude mails nog beantwoord moeten worden, kan je uitschrijven voor nieuwsbrieven en oude mail automatisch opruimen. Het is wat persoonlijker dan de gemiddelde mail-app, maar net zo snel en slim.

Astro voor Android downloaden

Eén nadeel: Astro werkt alleen met een Gmail- of Office 365-mailadres. Heb je een eigen e-mailadres, of zit je bij een andere dienst, dan kun je Astro helaas niet gebruiken. Heb je wel een geschikt e-mailadres, dan kun je de app via onderstaande link gratis downloaden.

Download Astro in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu