Deze app laat je meer bewegen in ruil voor gratis games

Gijs Ettes
19 maart 2015, 17:11
1 min leestijd
Deze app laat je meer bewegen in ruil voor gratis games

Atari heeft een fitness-app voor Android uitgebracht die je motiveert om meer te bewegen voor gratis games. Door dagelijks trouw je stappen en workouts bij te houden, kun je klassieke spelletjes als Pong, Centipede en Super Breakout spelen.

Lees verder na de advertentie.

Meer bewegen en meer gamen

atari fit 2

Atari Fit heeft veel weg van een conventionele fitness-app. Nadat je bent ingelogd (optioneel via Facebook) kun je beginnen met het bijhouden van je activiteiten. Het is mogelijk losse workouts bij te houden of zelf een trainingsschema samen te stellen. Dat kan zowel individueel als met een team vrienden.

Kies je voor het laatste, dan heb je de mogelijkheid om elkaar extra te motiveren. Hoe meer groepsdruk en hoe meer je beweegt, des te meer muntjes je verdient om nieuwe games vrij te spelen. Atari Fit is een goed voorbeeld van gamification, waarbij je gestimuleerd wordt om fitter te worden in ruil voor toffe klassieke Atari-games.

De app bevat ook de nodige statistieken, zodat je kunt zien welke activiteiten en doelen je hebt volbracht en wat er nog op de planning staat. Bij elke workout krijg je muntjes en ervaringspunten die bijdragen aan jouw niveau in de app.

Duurt het verzamelen van muntjes te lang, dan heb je de optie om ze met echt geld aan te schaffen, al verslaat dat een beetje het nut van de app. Ook zijn er in-app aankopen voor fitnessschema’s en kun je tegen betaling een abonnement afsluiten om toegang tot alle schema’s te krijgen.

Atari Fit downloaden

Atari Fit is gratis beschikbaar in Google Play en vereist Android 2.3+ en minstens 70MB aan vrije opslagruimte. De prijs van in-app aankopen ligt tussen de 1,05 en 10,60 euro.

Download Atari Fit in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu