Athlon Brandstofprijs: zoek voordelige tankstations in de buurt

Redactie
16 maart 2011, 13:04
1 min leestijd

Athlon Car Lease is de grootste leasemaatschappij van Nederland. Dagelijks gooien veel klanten van dit bedrijf hun auto’s vol met benzine, waarna Athlon de bonnetjes verzamelt. Deze gegevens verwerkt Athlon in haar online tool ‘Athlon Brandstofprijs’. Sinds kort is deze populaire tool als Android-applicatie verkrijgbaar.

“Athlon Car Lease kreeg dan ook steeds vaker de vraag of de informatie ook beschikbaar kon komen voor de mobiele telefoon”, zegt Dennis Chow, manager ICT bij Athlon Car Lease. “Met behulp van de laatste ICT technologie zijn wij nu in staat om deze data te ontsluiten via mobiele telefoons.”

Thomas Edens, manager Marketing, vult hem aan: “Steeds meer consumenten raadplegen allerhande informatie via de mobiele telefoon. In deze economische onzekere tijden biedt de tool de juist uitkomst voor automobilisten die niet beschikken over een brandstofpas van de werkgever en die extra zorgvuldig met hun geld willen omgaan.”

Lees verder na de advertentie.

De verschillen tussen tankstations zijn vaak niet al te groot, maar soms bedraagt het prijsverschil 15 cent per liter. Wanneer je de app opent, dan krijg je een lijst met tankstations in de buurt te zien. Het goedkoopste tankstation staat bovenaan.

De eerste reacties zijn wisselend. Sommige Android-gebruikers zijn zeer enthousiast over de app, anderen klagen over het feit dat Athlon Brandstofprijs regelmatig crasht en dat de informatie onvolledig is. Probeer het eens en oordeel zelf over deze tool.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu