Zo maak je te gekke interactieve Auto Awesome Stories met nieuwe Google+ app

Auto Awesome StoriesDe verandering binnen de nieuwe Google+ app is het design. Maar er is een andere verandering die misschien nog wel toffer is: Auto Awesome Stories, wat in de Nederlandse Google+ app gewoon ‘Verhalen’ heet. Deze verhalen kunnen via de desktopbrowser, mobiele browser of de Google+ app worden bekeken.

Als je naar de verhalen-sectie gaat binnen de app ‘Foto’s’ van Google+, kun je een Auto Awesome Story maken. Het is wel noodzakelijk dat de locatiegeschiedenis en locatiemeldingen zijn ingeschakeld: dit is noodzakelijk voor het generen van een dergelijk interactief verhaal. Als deze zijn ingeschakeld, kun je zelf foto’s en video’s kiezen die je aan jouw Auto Awesome Stories toevoegt. Een voorbeeld van zo’n verhaal vind je hier.

Auto Awesome Stories

Screenshot_2014-05-19-21-39-23Auto Awesome Stories combineert eigenlijk jouw posts, foto’s, video’s, check-ins en reisdata in één interactief verhaal waar je uiteindelijk doorheen kunt bladeren. Deze verhalen worden automatisch gemaakt, waarna jij kunt kiezen welke onderdelen je aan het verhaal toevoegt of juist verwijdert.

Daarnaast is het natuurlijk logisch dat je jouw foto’s naar Google+ moet backuppen. Dat werkt in de praktijk overigens prima: Google+ maakt een kopie van elke fotomap en houdt veranderingen bij. Na enkele jaren de autobackup-functie te hebben gebruikt, is mijn opslagruimte nog steeds niet vol.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Lees ook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.