De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Auto Awesome-feature in Google+ voorzien van Valentijns-sausje

Gijs Ettes
14 februari 2014, 7:52
1 min leestijd
Auto Awesome-feature in Google+ voorzien van Valentijns-sausje
Auto Awesome Valentijn

Of je het nu wilt of niet, vandaag is Valentijn. En Google zou Google niet zijn als het bedrijf daarop niet inspeelt. Naast een speciale Doodle die je in de zoekmachine vindt, heeft Google ook de Auto Awesome-feature in Google+ voorzien van een Valentijns-sausje.

Door middel van gezichtsherkenning zullen alle kussende foto’s die je vandaag upload naar Google+ worden voorzien van hartjes (zie de afbeelding hiernaast). Eerder voegde Google+ tijdens Kerst en de wintermaanden effecten toe als knipperende lampjes en sneeuw. Foto’s die op die manier ‘Auto Awesome’ worden gemaakt, zijn privé totdat je ze met anderen deelt.

Lees verder na de advertentie.

Wat is Auto Awesome precies?

autoawesome

Auto Awesome doet leuke dingen met je foto’s en video’s. Auto Awesome-foto’s en -films worden automatisch gegenereerd wanneer foto’s en video’s die je uploadt naar Google+, overeenkomen met bepaalde criteria. Maar het is ook mogelijk om zelf foto’s en video’s te selecteren voor een Auto Awesome-bewerking.

Auto Awesome heeft bijvoorbeeld de optie om de beste foto uit een reeks groepsfoto’s te kiezen waarop iedereen lacht. Of een panoramafoto te maken van een reeks foto’s met overlappende landschappen. Of een samengestelde actiefoto waarop alle bewegingen van een reeks foto’s zichtbaar zijn – denk bijvoorbeeld aan dansen, rennen of springen.

Maar één van de gaafste functies is het maken van een Auto Awesome-film. Deze worden automatisch gemaakt door video’s en foto’s samen te voegen die je voor een bepaalde gebeurtenis vastlegt. Kies de foto’s en video’s die je wilt samenvoegen tot een Auto Awesome-film en laat Google de rest doen. Je kunt het thema, de stijl en de achtergrondmuziek wijzigen en zelfs scènes verwijderen, inkorten of opnieuw rangschikken. Handig!

Download: Google+ (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu