De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Automate automatiseert essentiële features van je Android-smartphone

Thomas Haenen
10 januari 2017, 17:02
2 min leestijd
Automate automatiseert essentiële features van je Android-smartphone

Wifi uitzetten als je het huis verlaat, ‘s nachts de helderheid verminderen: er zijn veel zaken die je iedere dag opnieuw doet op je smartphone. Automate voor Android zorgt ervoor dat dat automatisch geregeld is.

Lees verder na de advertentie.

Automate voor Android

Met Automate maak je je Android-smartphone slimmer en kun je dagelijks veel tijd besparen. Met deze app kun je acties die je regelmatig uitvoert automatiseren, zodat ze vanzelf en zonder omkijken gebeuren. Welke acties er op welk moment worden uitgevoerd beslis je helemaal zelf.

Dat doe je door een eigen flowchart te bouwen met één van de meer dan driehonderd blokken die in de app te vinden zijn. Automate kan acties uitvoeren op basis van je locatie, de tijd, openstaande apps, bluetooth- of nfc-apparaten die in de buurt zijn en nog veel meer. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je wifi uitgeschakeld wordt als je het huis verlaat, dat er ‘s nachts automatisch een back-up wordt geupload van nieuwe foto’s, of dat je een bericht krijgt als er iets in een app verandert.

Toegegeven: Automate is niet de meest toegankelijke applicatie. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn is het soms even puzzelen om te ontdekken hoe je nou precies iets instelt. Automate wordt daarom geleverd met verschillende vooraf gemaakte flowcharts. Bovendien is de interface redelijk intuïtief, waardoor het makkelijk is om te experimenteren met nieuwe functies.

Automate is ontzettend uitgebreid. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het valt in te stellen via de app. Zo kun je de achtergrond van je smartphone laten aanpassen op basis van het weer, kun je een foto laten maken zodra je je smartphone gebruikt als afstandsbediening, of stemcommando’s koppelen aan specifieke contacten en afspraken.

Automate voor Android downloaden

Automate downloaden kan via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis en werkt op elk toestel met Android 4.0 of nieuwer.

Download Automate in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu