Google maakt Gmail en Inbox slimmer met automatische links

Thomas Haenen
19 september 2017, 9:10
1 min leestijd
Google maakt Gmail en Inbox slimmer met automatische links

Gmail en Inbox maken van adressen en telefoonnummers nu automatisch links. Deze voor-de-hand-liggende feature rolt per direct uit voor beide mail-apps.

Lees verder na de advertentie.

Automatische Gmail-links

Een adres opzoeken in een Gmail-bericht is vaak nog een heel gedoe. Als je de straatnaam en postcode eenmaal gevonden hebt, moet je die zelf nog handmatig kopiëren en in bijvoorbeeld Google Maps plakken. Dat proces wordt vanaf deze week een stuk simpeler, nu zowel Gmail als Inbox van automatische adreslinks worden voorzien.

Automatische Gmail-links

Als de apps detecteren dat er een telefoonnummer, adres of mailadres in een bericht staat, wordt dat vanaf nu automatisch een link. Adressen worden in Google Maps geopend, bij telefoonnummers krijg je de Telefoon-app en mailen gaat vanzelfsprekend via de app die al open staat. De functie is vanaf deze week voor iedereen beschikbaar, zowel in de browser als in Gmail- en Inbox-apps voor Android en iOS.

Veel andere apps bieden deze functie al langer. Zo maakt bijvoorbeeld WhatsApp al automatisch een link van elk telefoonnummer, en kun je in je browser vaak ook al een adres aanklikken. Dat Google deze functie nu pas toevoegt aan Gmail en Inbox is dan ook licht opmerkelijk. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.

Gmail en Inbox downloaden

Gmail staat standaard al op vrijwel elke Android-smartphone, maar is via onderstaande link ook in de Play Store te vinden. Inbox kun je gratis downloaden via onderstaande link en werkt op elk toestel met Android 4.1 of nieuwer. De automatische links zijn onderdeel van een nieuwe update die vanaf deze week voor iedereen uitrolt.

Download Gmail in Google Play (gratis)

Download Inbox in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Gmail

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu