Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Automatiseer je Android-telefoon met Tasker

Redactie
30 november 2011, 18:33
1 min leestijd
Automatiseer je Android-telefoon met Tasker
Automatiseer je Android-telefoon met Tasker

Als je een fanatieke gebruiker bent van je Android-telefoon zul je vaak meemaken dat flink de menu’s in moet duiken om kleine instellingen te veranderen en veel herhalende handelingen uitvoert. Om dit te vergemakkelijken kan je gebruik maken van de handige app Tasker. Hiermee kun je routines aanmaken en het aantal navigatiestappen drastisch terugbrengen. Bijna alles is te automatiseren, zo kan je een alarm laten afgaan als je op een bepaalde locatie arriveert of alle overbodige processen op de achtergrond uitschakelen als ze niet nodig zijn om zo de batterijduur te verlengen.

Om Tasker te begrijpen zijn drie termen belangrijk: profielen, context en taken. Met profiel geef je een bepaalde situatie aan, bijvoorbeeld thuis. Met context geef je aan wanneer en waar dit profiel moet plaatsvinden. Daarna kun je taken specificeren wat bijzonder uitgebreid is. Zo kun je ook gebruik maken van if/then regels, iets waar een beginnende programmeur zijn hart aan kan ophalen. Enkele voorbeelden van wat mogelijk is zijn: telefoon automatisch op stil zetten, oproepen blokkeren, een sms’s versturen als je thuiskomst en de mogelijkheid om telefoongesprekken op te nemen.

Lees verder na de advertentie.

Om Tasker te gebruiken heb je minimaal Android 1.5 nodig. Voor 4,49 euro is de Android-app in de Android Market te downloaden. Deze prijs lijkt aan de hoge kant maar kan je veel tijd besparen in het dagelijkse gebruik. Wel zal je in het begin wel eventjes alles in moeten stellen en het kan wel even duren voordat alles foutloos werkt. Een probeerversie van de applicatie voor zeven dagen is hier te downloaden.

Downloaden via Android Market: Tasker (€4,49)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu