Avast Cleanup: krachtige app om snel ruimte vrij te maken

Gijs Ettes
26 februari 2016, 19:16
2 min leestijd
Avast Cleanup: krachtige app om snel ruimte vrij te maken

Avast kennen we vooral van beveiligings-apps, maar met Cleanup heeft het bedrijf ook een applicatie in Google Play die je helpt in een handomdraai ruimte vrij te maken op je smartphone of tablet.

Lees verder na de advertentie.

Gebruiksvriendelijke schoonmaak-app

Kom je ruimte op je Android tekort, dan kan het helpen om de caches van afzonderlijke apps te legen. Sommige toestellen hebben hiervoor een ingebouwde functie, maar je kunt ook schoonmaak-apps als Avast Cleanup gebruiken. Dit is zeker niet de enige app in zijn soort (check bijvoorbeeld eens ons overzicht met schoonmaak-apps), maar wel een van de betere. Na het opstarten start direct een scan om te kijken hoeveel data er ‘veilig opgeschoond’ kan worden. Na enkele seconden kun je op een knop drukken om je Android op te schonen en via de instellingen kies  je desgewenst dat je vooraf kunt controleren welke items worden gewist.

De werking van de app is eenvoudig en de interface ziet  er fraai uit. Ook prettig is de Nederlandse vertaling en aanwezigheid van  geavanceerdere opties. Met ‘Geavanceerd opschonen’ zie je hoeveel ruimte toepassingen, media, bestanden en app-gegevens in beslag nemen. Een fijne optie – waarvoor je de app wel toestemming moet geven – is dat je apps kunt sorteren op gebruik. Zijn er grote applicaties die je nauwelijks gebruikt, dan wordt dat snel duidelijk en kun je direct actie ondernemen. Bij media zijn foto’s en video’s op uploaddatum te sorteren, zodat je eventueel oud beeldmateriaal kunt wissen.

Een andere handige functie van de schoonmaak-app is de mogelijkheid om een clouddienst als Dropbox, Google Drive of OneDrive te koppelen. Avast Cleanup kan vervolgens automatisch lokale bestanden uploaden en na de overdracht verwijderen, zodat je meer ruimte op je toestel overhoudt. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop Google Foto’s werkt.

Avast Cleanup downloaden

Avast Cleanup is gratis beschikbaar in Google Play, maar wel voorzien van advertenties – al zitten die niet in de weg van de functionaliteit. Voor installatie is een kleine 10MB benodigd.

Download Avast Cleanup in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu