Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Avast Wi-Fi Finder brengt ‘veilige’ wifi-hotspots in kaart

Gijs Ettes
30 december 2015, 8:55
2 min leestijd
Avast Wi-Fi Finder brengt ‘veilige’ wifi-hotspots in kaart

Er zijn diverse apps in Google Play waarmee het mogelijk is om openbare wifi-netwerken in de buurt te vinden. Avast Wi-Fi Finder probeert zich te onderscheiden door de nadruk op veiligheid te leggen. Slaagt het daarin?

Lees verder na de advertentie.

Op zoek naar ‘veilige’ wifi-hotspots

Ben je op reis en heb je geen zin om hoge kosten te maken of dure databundels af te sluiten, dan is  het aanlokkelijk om je toestel met een openbaar wifi-netwerk te verbinden. Aan het gebruik van openbare, vaak onbeveiligde wifi-netwerken kleven echter wel de nodige risico’s. Immers kan iedereen, dus ook kwaadwillenden, met een openbaar netwerk verbinden en jouw internetverkeer monitoren. Kun je niet om het gebruik van openbare wifi heen, dan is het aan te raden  een VPN in te stellen om de verbinding te versleutelen en je privacy te beschermen. In dit tipartikel leggen we uit hoe dat moet.

avast wi-fi finder

Met dat in het achterhoofd kijken we enigszins kritisch naar Avast Wi-Fi Finder, dat de gebruiker belooft veilige wifi-netwerken in kaart te brengen. Na installatie van de app kun je direct wifi-netwerken in de buurt scannen  en zien welke geen wachtwoord vereisen om te verbinden. Met gps ingeschakeld zie je bovendien hotspots  in de buurt waar je naartoe kunt navigeren. Door op het desbetreffende netwerk te klikken, krijg je informatie over  de beveiliging, snelheid en beoordeling. Helaas is het momenteel nog zo dat, zeker in de Benelux, nog nauwelijks netwerken zijn beoordeeld. Daardoor is het lastig in te schatten in hoeverre het veilig is om met een netwerk te verbinden.

Bij netwerken die nog niet zijn beoordeeld, kun je de app tests laten uitvoeren om de snelheid en veiligheid te meten. Voor dat laatste raadt de Avast doorgaans aan om een VPN-app te gebruiken, waarbij niet geheel verrassend SecureLine VPN van het bedrijf zelf wordt geadviseerd. Zoals je in ons overzicht met VPN-apps kunt zien, zijn echter meer opties  voor Android.

De functionaliteit van Avast Wi-Fi Finder staat en valt bij het aantal netwerken dat is beoordeeld en als veilig wordt bestempeld. Op dit moment zijn dat er nog bijzonder weinig, waardoor de app eigenlijk alleen geschikt is voor het scannen  van openbare wifi-hotspots in de buurt. Dat doet de app overigens prima, mede dankzij de strakke en overzichtelijke interface.

Avast Wi-Fi Finder downloaden

Via onderstaande link download je de laatste versie van Avast Wi-Fi Finder. De app is gratis, 7,6MB groot en vereist Android 4.0.3 of hoger.

Download Avast Wi-Fi Finder in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu