Aviate invite-systeem gesloten: populaire launcher nu voor iedereen beschikbaar

Redactie
25 juni 2014, 15:52
2 min leestijd
Aviate invite-systeem gesloten: populaire launcher nu voor iedereen beschikbaar
aviate

Aviate is een hele interessante app die het idee van de Google Now launcher combineert met een meer slimme benadering van dagelijks Android-gebruiker. De launcher past zich namelijk aan jouw levensstijl aan, want voor verschillende situaties en omgevingen is ook een `andere smartphone` benodigd.

De app verkeerde een geruime tijd in gesloten bèta, maar is door de overname door Yahoo nu eindelijk voor iedereen beschikbaar. De afgelopen maanden gaf Yahoo nog wel enkele invites uit, maar het is op dit moment voor iedereen mogelijk om Aviate in Google Play te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Aviate: zo werkt het

Aviate heeft een flinke impact om je Android-toestel. Als je de app hebt geïnstalleerd, word je een compleet nieuw homescreen voorgeschoteld. Het belangrijkste homescreen is Home, dat wordt gebruikt voor de periodes dat je thuis bent. Hier kun je widgets aan toevoegen en aan de onderzijde bevindt zich een rij met jouw favoriete apps. Als je van links naar rechts swipet, krijg je een overzicht van je agenda, het weer en laatste nieuws te zien.

Als je twee keer van links naar rechts swipet, krijg je het menu van Aviate te zien. Hier kun je onder andere homescreens voor werk, onderweg en speciale plaatsen vinden. Deze homescreens zijn allen voorzien van een eigen design dat in lijn is met de minimalistische van het eerste homescreen. Ze hebben wel elk een eigen kleur en eigen functies.

Denk bijvoorbeeld bij `onderweg` aan knoppen om snel naar huis of werk te navigeren en het verkeer op de weg te zien. Ook worden de reizen-apps op het beginscherm getoond. Bij werk vind je apps als je agenda, bij thuis – in de ochtend en avond – krijg je je e-mail of het nieuws te zien. De locaties worden op basis van gps-locatie gevonden.

Met een swipe van rechts naar links kom je de verschillende collecties apps. Hier vind je bijvoorbeeld secties als social, work en music. Deze kun je naar eigen wens indelen en het is ook mogelijk om eigen secties toe te voegen. Nog een swipe van rechts naar links brengt je in het algemene app-venster waar al je apps alfabetisch staan gesorteerd.

Lees ook

Download

Aviate is verfrissend en doet veel dingen heel slim, zoals het instellen van verschillende homescreens voor je behoefte op dat moment. De app is gratis in Google Play te downloaden.

Download Aviate in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu