De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Slimme launcher Aviate krijgt nieuwe muzieksectie en herkent koptelefoon

Redactie
13 februari 2014, 12:04
2 min leestijd
Slimme launcher Aviate krijgt nieuwe muzieksectie en herkent koptelefoon
Aviate

Aviate, de slimme launcher die recentelijk door Yahoo is overgenomen, is geüpdatet met een nieuwe functie waardoor de app ook slim handelt als een koptelefoon aan het toestel wordt gekoppeld. Zodra de telefoon een koptelefoon herkent, krijgt homscreenvervanger Aviate een nieuw venster met allerlei muziekgerelateerde apps.

Aviate noemt de nieuwe feature ‘Listening Space’, waarbij zowel radio-apps als muziekspeler-apps worden getoond. Als je een nummer luistert, haalt de app ook automatisch relevante informatie op over de betreffende artiest, zoals de laatste tweets of wanneer de artiest in de buurt speelt.

De homescreenvervanger is vooralsnog in gesloten bèta, maar kan middels de nieuwe code “MUSIC.” worden geïnstalleerd.

Lees verder na de advertentie.

In het kort

Aviate heeft een flinke impact om je Android-toestel. Als je de app hebt geïnstalleerd, word je een compleet nieuw homescreen voorgeschoteld. Het belangrijkste homescreen is Home, dat wordt gebruikt voor de periodes dat je thuis bent. Hier vind je onder andere je wekker, een niet storen-optie, het weer en de mogelijkheid om een rits aan widgets en een eigen foto toe te voegen. Aan de onderkant zijn je favoriete apps te vinden.

Als je van links naar rechts swipet, krijg je het menu van Aviate te zien. Hier kun je onder andere homescreens voor werk, onderweg en speciale plaatsen vinden. Deze homescreens zijn allen voorzien van een eigen design dat in lijn is met de minimalistische van het eerste homescreen. Ze hebben wel elk een eigen kleur en eigen functies.

Denk bijvoorbeeld bij `onderweg` aan knoppen om snel naar huis of werk te navigeren en het verkeer op de weg te zien. Ook worden de reizen-apps op het beginscherm getoond. Bij werk vind je apps als je agenda, bij thuis – in de ochtend en avond – krijg je je e-mail of het nieuws te zien. De locaties worden op basis van gps-locatie gevonden. Met een swipe van rechts naar links kom je bij de verschillende collecties apps.

Lees meer over Aviate

Download

Aviate is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 2.3 en hoger. De muziekfeature is alleen beschikbaar voor Android 4.0 en hoger. En vergeet de code “MUSIC.” niet!

Download: Aviate (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu