Innovatieve launcher Aviate door Yahoo overgenomen, nu voor iedereen beschikbaar

Redactie
8 januari 2014, 11:31
2 min leestijd
Innovatieve launcher Aviate door Yahoo overgenomen, nu voor iedereen beschikbaar
aviate

De enorm innovatieve en minimalistische launcher Aviate is overgenomen door Yahoo. Dat maakt Yahoo-ceo Marissa Mayer tijdens de elektronicabeurs CES bekend. Yahoo is al geruime tijd bezig om interessante startups over te nemen, en Aviate moet dé startup voor een nieuw Android-homescreen worden.

Bij AndroidPlanet waren we eerder al enorm enthousiast over de launcher (lees ook onze eerste indruk van Aviate), mede vanwege frisse en slimme eigenschappen die geen enkele andere launcher biedt. Het blijft vooralsnog onduidelijk wat Yahoo precies met de app wil doen, maar met voorbeelden als Yahoo Weer hebben wij absoluut de hoop dat Aviate zijn uitstekende lijn voortzet.

Lees verder na de advertentie.

Aviate: in het kort

Aviate heeft een flinke impact om je Android-toestel. Als je de app hebt geïnstalleerd, word je een compleet nieuw homescreen voorgeschoteld. Het belangrijkste homescreen is Home, dat wordt gebruikt voor de periodes dat je thuis bent. Hier vind je onder andere je wekker, een niet storen-optie, het weer en de mogelijkheid om een rits aan widgets en een eigen foto toe te voegen. Aan de onderkant zijn je favoriete apps te vinden.

Als je van links naar rechts swipet, krijg je het menu van Aviate te zien. Hier kun je onder andere homescreens voor werk, onderweg en speciale plaatsen vinden. Deze homescreens zijn allen voorzien van een eigen design dat in lijn is met de minimalistische van het eerste homescreen. Ze hebben wel elk een eigen kleur en eigen functies.

Denk bijvoorbeeld bij `onderweg` aan knoppen om snel naar huis of werk te navigeren en het verkeer op de weg te zien. Ook worden de reizen-apps op het beginscherm getoond. Bij werk vind je apps als je agenda, bij thuis – in de ochtend en avond – krijg je je e-mail of het nieuws te zien. De locaties worden op basis van gps-locatie gevonden. Met een swipe van rechts naar links kom je bij de verschillende collecties apps.

Aviate: voor iedereen beschikbaar

Aviate is door de overname door Yahoo tijdelijk voor iedereen beschikbaar. Vul de code ‘YAHOO’ in en je kunt de app gaan testen. Normaliter bevindt Aviate zich in een speciale bètafase waarin je alleen middels een uitnodiging toegang tot de Android-app krijgt. Zie ook onderstaande tweet van Aviate, die het nieuws bekendmaakt.

Aviate is gratis te downloaden in Google Play en werkt op apparaten met Android 2.3 en hoger.

Download: Aviate (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu