De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Vier Back to the Future-dag met de Flux Capacitor-app

Gijs Ettes
21 oktober 2015, 10:28
1 min leestijd
Vier Back to the Future-dag met de Flux Capacitor-app

Vandaag is het Back to the Future-dag, de dag waar Marty McFly en ‘Doc’ Brown naartoe reisden in Back to the Future II. Met de Flux Capacitor-app herleef je het  spannende tijdreismoment uit de  legendarische film.

Lees verder na de advertentie.

De Flux Capacitor op je Android

Van de toekomst die in Back to the Future II werd voorgesteld, zijn best een aantal zaken uitgekomen. Zo is het anno 2015 mogelijk om te videobellen, is er al een – zij het zeer beperkte – hoverboard beschikbaar en kunnen we dankzij Kinect spellen zonder controller spelen op de Xbox. Om Back to the Future-dag te vieren, zijn er bovendien een paar duizend exemplaren van Pepsi Perfect, het flesje cola met extra vitamines uit de film, geproduceerd.

Tijdreizen is 30 jaar later helaas nog steeds niet mogelijk, maar je kunt wel doen alsof met de Flux Capacitor-app voor Android. De applicatie werd enkele jaren geleden al uitgebracht voor  het 25-jarige jubileum van Back to the Future en is voor de Back to the Future-dag nog eens afgestoft. Flux Capacitor bevat de tijdreismachines van alle drie de films en – als je je toestel een kwartslag draait – het  display voor het invoeren van een specifieke datum waar je naartoe wilt reizen.

Heb je de gewenste datum ingevoerd, dan druk je op de Flux Capacitor om je reis door de tijd te maken. Dat gaat met veel kabaal en geinige lichteffecten die doen denken aan het moment dat Marty en Doc afreizen naar 21 oktober  2015. De app is fraai vormgeven, maar heeft niet bijzonder veel om het lijf. Flux Capacitor is vooral bedoeld voor fans van de film  en vereist Android 4.1+ en minimaal 66MB aan vrije opslagruimte.

Download Flux Capacitor in Google Play (1,02 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's