De 3 beste Android-apps om foto’s in de cloud op te slaan

Redactie
21 november 2014, 19:10
2 min leestijd
De 3 beste Android-apps om foto’s in de cloud op te slaan

Foto’s backuppen in Android kan op verschillende manieren, en één van de manieren is via de cloud. Android Planet noemt de drie beste clouddiensten waarmee je snel en simpel foto’s kunt backuppen.

Lees verder na de advertentie.

Backup foto’s in Android: de beste apps

1. Google+

Google+ update

Google biedt zijn eigen fotobackupfunctie niet aan via Google Drive, maar via Google+. Als je de app hebt geïnstalleerd, krijg je automatisch een Foto’s-app erbij. Hier is het mogelijk om de backupfunctie van het sociale netwerk in te schakelen, wat ervoor zorgt dat alle foto’s op jouw toestel naar de cloud worden geüpload – van ontvangen WhatsApp-foto’s tot foto’s die je zelf hebt geschoten.

De dienst is gratis te gebruiken tot het opslaglimiet van jouw Google-account is bereikt, maar je kunt altijd voor een klein bedrag per maand extra opslagruimte kopen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om foto’s in maximaal 2048p te uploaden, waardoor je onbeperkt foto’s mag uploaden.

Een handige tip bij de Google+ backupfunctie is om de notificatie uit te schakelen die toont dat je foto’s naar de cloud zijn gebackupt. Dit doe je door naar de Google+ app te gaan en vervolgens via Instellingen > Je account > Meldingen > Foto’s toegevoegd vanuit automatisch backup de melding uit te schakelen.

Download Google+ in Google Play (gratis)

2. Dropbox

dropbox

Dropbox heeft een automatische backupfunctie voor de foto’s die je schiet met je camera. Deze worden automatisch geüpload als je bijvoorbeeld met wifi bent verbonden. Dropbox geef je gratis 2GB aan opslagruimte, wat niet heel veel is voor de opslag van al je foto’s. Het is mogelijk om voor een klein bedrag per maand meer opslagruimte te kopen, wat eigenlijk wel nodig is bij Dropbox.

Een toffe eigenschap van Dropbox is dat het een speciale fotobackup-app aanbiedt, genaamd Carousel. Deze app laat al je foto’s in een handige tijdlijn zien, waar je met een balk aan de onderzijde doorheen kunt scrollen. Daarnaast is het mogelijk om foto’s snel met anderen te delen. Handig voor de vakantiekiekjes!

Download Dropbox in Google Play (gratis)

3. Shoebox

shoebox

Shoebox is de minst bekende app in dit rijtje, maar daarom niet minder belangrijk. De app heeft een fraai design en laat je heel gemakkelijk al je foto’s van je Android naar de cloud uploaden. Shoebox heeft een sterk categoriesysteem, waardoor je snel foto’s kunt terugvinden. Ook biedt de app, net als Carousel en Google+, een handige tijdlijn van al je foto’s.

Shoebox laat je net als Google+ onbeperkt foto’s uploaden, maar wel in een beperkt formaat. Voor 5 dollar per maand kun je ongelimiteerd foto’s in hun originele formaat uploaden. Ook heeft Shoebox net als Dropbox een desktop-app, waarmee je ook op je pc of laptop direct toegang hebt tot je foto’s.

Download Shoebox in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu