Speel met Ballz een variatie op de klassieker Breakout
Rick van der Veer
Ballz

Ballz

Gratis

Onze score

7,5

Iedereen heeft vroeger weleens het bekende spel Breakout gespeeld. Ballz is een interessante variatie op die klassieker, die minstens zo verslavend is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Tegels kapotschieten met Ballz

Ballz is een variant op het klassieke Breakout, met een paar variaties. Zo hoef je de bal niet steeds terug naar boven te kaatsen, maar mag je zelf opnieuw schieten vanaf waar het balletje de grond geraakt heeft. Daarnaast laten alle tegels individueel zien hoe vaak je ze nog moet raken. Telkens als de bal de grond raakt zakken alle tegels een rij naar beneden. Als één van die tegels de grond raakt is het spel afgelopen.

Doordat je kan zien hoe vaak je welke tegels nog moet raken moet je tactisch te werk gaan in het spel. Door je bal in de bovenhoek te schieten kun je veel tegels wegspelen, maar door op de lagere tegels te schieten kun je jezelf langer in het spel houden. Je zult per situatie de juiste keuze moeten maken, want als het level te laag komt ben je af.

Tijdens het spelen verdien je extra balletjes, die je tegelijkertijd kunt afvuren. Zo kun je snel tegeltjes wegspelen, maar je moet goed kijken hoe je schiet om zo veel mogelijk van je balletjes te laten raken. Je wil immers het meeste van de bonus maken.

Ballz is gratis te spelen, maar biedt wel een paar in-app-aankopen. De meest prominente aanschaf is het weghalen van advertenties, maar je kunt ook meer balletjes kopen om meteen een ketting aan ballen te kunnen afvuren. Deze kun je ook verdienen door te spelen, maar als je geen geduld hebt kun je ze ook via een in-app-aankoop aanschaffen.

Ballz downloaden

Via onderstaande link kun je Ballz gratis downloaden uit de Play Store. Om het spel te kunnen spelen heb je minimaal Android 4.0 of hoger nodig.

Download Ballz in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.