Yo-concurrent en nieuwe Android-hype Bark laat je naar anderen blaffen

Redactie
8 augustus 2014, 9:32
1 min leestijd
Yo-concurrent en nieuwe Android-hype Bark laat je naar anderen blaffen
bark-kl

Bark is de nieuwe hype binnen de wereld van Android-apps. De communicatiedienst, die ook voor iPhones beschikbaar is, lijkt grotendeels op Yo, de app waarmee je alleen ‘Yo’ naar elkaar kan versturen. Bij Bark draait het om blaffen, maar dan werkt de app niet met contactpersonen maar met mensen in de buurt.

Zo kun je naar anderen in de trein, op het werk of in de stad blaffen. Bark toont geen gebruikersprofielen of andere persoonlijke informatie; je kiest een hond en kunt lekker gaan blaffen.

Lees verder na de advertentie.

Bark voor Android

Als je de app opstart, mag je een hond kiezen. Elke hond heeft een eigen blaf en het is niet mogelijk om van hond te wisselen zonder de app te verwijderen en opnieuw te installeren, dus kies er één die je leuk vindt. Vervolgens kun je blaffen en andere app-gebruikers reageren door ook te blaffen.

De app laat zien welke Bark-gebruikers in de buurt zijn door middel van de avatar van de hond te tonen. Elke hond heeft ook zijn eigen geluidje, wat al snel zorgt voor een wirwar van blafgeluiden.

Met deze geestige vorm van communicatie weer Bark voor een hele korte tijd heel leuk te zijn, waarna je de app door alle honderden notificaties weer snel verwijdert. Maar de app heeft wel naar eigen zeggen communicatie opnieuw uitgevonden. Althans, zo luidt hun tagline: “Bark: online communication, reinvented.”

Download

Bark is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 3.2 en hoger.

Download Bark in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu