Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

BatteryGuru: batterijduur verlengen met handige app

Redactie
1 juni 2013, 10:34
1 min leestijd
BatteryGuru: batterijduur verlengen met handige app
unnamed

Als er één innovatie is waar alle smartphonegebruikers met smart op wachten, is het een lange batterijduur die zelfs voor de extreme gebruiker voldoende is. Een batterij waar je minimaal één dag met flink gebruik meer door komt. En we komen in de buurt, maar tot die tijd is er BatteryGuru om je te helpen de meeste uren uit je batterij te persen.

De app is uitgebracht door chipfabrikant Qualcomm, een bedrijf dat het afgelopen jaar met zijn Snapdragon S4 Pro-chip flinke stappen heeft gezet in snelheid en energiezuinigheid. BatteryGuru is de eerste batterijbespaar-app die Qualcomm uitbrengt en heeft sinds kort pas het bèta-etiket verloren.

Lees verder na de advertentie.

BatteryGuru probeert zo veel mogelijk energie te besparen zonder de functies uit te schakelen die voor jouw gebruik belangrijk zijn. De app leert jou en je smartphone kennen en kijkt op basis daarvan waar nog winst behaald kan worden. Door het ‘leren kennen’ heeft BatteryGuru wel ongeveer twee tot vier dagen nodig voordat de app écht goed werkt en de features beginnen te werken.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wdgN-P0QZSg

De app heeft echter wel één groot nadeel: BatteryGuru is alleen te gebruiken in combinatie met een smartphone die op een Qualcomm Snapdragon-chip draait. En ook al is dit het geval, werkt BatteryGuru maar met een vooraf geselecteerd aantal smartphones. Onder andere op de Nexus 4 en Galaxy S4 worden ondersteund.

Download: Snapdragon BatteryGuru (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu