Blizzard brengt game-app Battle.net uit voor Android

Rick van der Veer
27 september 2017, 16:55
1 min leestijd
Blizzard brengt game-app Battle.net uit voor Android

Blizzard, het bedrijf achter populaire games als Hearthstone en World of Warcraft, heeft zijn gamedienst Battle.net naar Android gebracht. Met de app kun je met vrienden chatten, zien wat ze spelen en nieuwe vrienden toevoegen.

Lees verder na de advertentie.

Battle.net voor Android

Battle.net, het gameplatform van Blizzard, is nu ook te gebruiken vanaf je smartphone. Waar de app op de desktop ook gebruikt wordt om de games van het bedrijf te installeren, is alleen het sociale aspect op je Android te gebruiken. Hearthstone, het enige spel van het bedrijf dat op Android te vinden is, staat gewoon los in de Play Store.

Battle.net Android

Je kunt met de Battle.net-app in contact blijven met je vrienden, zien wat ze spelen en nieuwe contacten aan je lijst toevoegen. Een bijkomend voordeel is dat je een qr-code kunt genereren, die iemand anders kan scannen om je toe te voegen. Zo hoef je je ingewikkelde game-naam niet meer uit te leggen aan een wildvreemde met wie je bijvoorbeeld Hearthstone wil gaan spelen.

Battle.net is niet de eerste app die Blizzard uitbrengt. Eerder bracht het bedrijf al de Authenticator-app naar Android, waarmee je tweestepsverificatie kunt instellen. Deze functie zit niet in de Battle.net-app, wat betekent dat je de Authenticator voorlopig nog nodig hebt om in te kunnen loggen. Het is niet ondenkbaar dat Blizzard op termijn deze apps samenvoegt.

Battle.net downloaden

Via onderstaande link kun je Battle.net gratis downloaden uit de Play Store. De app loopt op smartphones met Android 5.0 of hoger en heeft zo’n 12 MB aan opslagruimte nodig.

Download Battle.net in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu