Battlelands Royale is de zoveelste battle royale-game, maar met leuke twist

Battlelands Royale

Gratis

Onze score

7,5

Battlelands Royale werkt niet heel anders dan PUBG of Fortnite, maar onderscheidt zich dankzij een eigen fantasiewereld die blijft verrassen.

Battlelands Royale: verfrissende battle royale-topper

Dankzij de immense populariteit van battle royale-games als Fortnite en PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) is dit genre niet meer uit de Play Store weg te denken. Voor wie even is uitgekeken op de grote namen, is Battlelands Royale een verfrissende battle royale.

Battlelands Royale is al een aantal maanden beschikbaar, maar heeft nog niet zo lang geleden een flinke update gehad. Hierdoor is de gameplay soepeler, kun je nog meer wapens en gadgets oppikken en is de wereld waar je in speelt nog fantasierijker geworden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

In ieder potje wordt je op een eiland gedropt met 32 spelers, die in een steeds kleiner wordend gebied moeten zien te overleven. De strijd draait om wie er als laatste overblijft, en er zo met de winst vandoor gaat. Met de linker joystick ren je rond over het eiland, terwijl je met de rechter joystick op je scherm kan richten en schieten.

Door wedstrijden te winnen, bereik je steeds een hoger level en kun je gaandeweg allerlei beloningen vrijspelen. Hiermee kun je bijvoorbeeld je karakter voorzien van een eigen uiterlijk of mooiere parachute.


Originele details

Leuk is dat de plattegrond waar je op speelt enorm divers is, en het in sommige gebieden voelt alsof je een minigame speelt. Bijvoorbeeld als je terechtkomt in het doolhof, of de oude barakken bij de treinrails waar je andere spelers te slim af moet zijn.

Daarnaast kom je leuke details tegen, zoals sushi, vissen of steaks als vlaggen en obstakels van de raarste voorwerpen. Ook met de items die je kunt winnen en kopen om je karakter een eigen uiterlijk mee te geven, blijft Battlelands Royale vrij origineel.

Bovendien ligt het tempo hoog. Zo wordt de speelruimte op het eiland op hoge snelheid steeds kleiner, maar kun je ook rekenen op regelmatige supply drops zodat je niet snel zonder kogels of wapen zit.

Naast de solo-modus is het ook mogelijk om met een vriend of een willekeurige andere speler een team te vormen. Verder geeft de app je dagelijkse uitdagingen, waar je extra beloningen mee kan verdienen. In combinatie met de simpele bediening, blijft de game zo leuk voor gamers van ieder niveau.

Battlelands Royale is gratis te spelen, maar voor speciale kledingitems of speelpakketten dien je te betalen. Het enige minpunt is dan ook dat je regelmatig een aanbieding voor een battle pass of tijdelijke actie weg moet tikken.

Download Battlelands Royale in de Play Store (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.