‘BBM nu ook beschikbaar voor gebruikers met oudere Android-versie’

Gijs Ettes
19 februari 2014, 9:11
1 min leestijd
‘BBM nu ook beschikbaar voor gebruikers met oudere Android-versie’
BBM Android

De BBM Android-versie werkt nu ook met oudere versies van Android, zo heeft BlackBerry bekendgemaakt. De chat-app is nu te downloaden voor gebruikers van Android 2.3.x (Gingerbread), waar dat voorheen niet het geval was. Nog steeds draait 21 procent van alle Google gecertificeerde Android-toestellen op deze oudere versie van het besturingssysteem. Gingerbread werd in februari 2011 uitgebracht en volgde destijds Froyo op.

Het nieuws komt enkele dagen na de BBM update die het mogelijk maakt om gratis te bellen met BBM-contactpersonen en het gemakkelijker maakt foto’s, spraakmemo’s, bestanden en bijlagen aan je (groeps)gesprekken toe te voegen. Dit kan zowel met bestanden die op je toestel staan, als met bijlagen die je van Dropbox plukt.

Lees verder na de advertentie.

Daarnaast voegde de vorige update van de BBM Android-versie BBM Channels toe: plekken waar je kunt deelnemen aan interessante gesprekken met gebruikers, communities, bedrijven of merken. De recente BBM Update introduceerde daarnaast 100 nieuwe emoticons en de optie om tijdelijk je locatie te delen, zodat je gesprekspartner je gemakkelijk kan vinden. Na een bepaald tijdsbestek wordt je locatie weer privé. Ook is het sinds kort mogelijk om groepsgesprekken met maximaal 50 personen te voeren.

In Google Play is BBM intussen al meer dan 10 miljoen keer gedownload, maar de vraag is of het actieve gebruik net zo hoog is. Met de WhatsApp Android-app en Facebook Messenger hebben veel Android-gebruikers al een prima chat-app tot hun beschikking met een grote userbase.

BBM Android-versie downloaden

Via onderstaande link kun je de BBM Android-versie gratis downloaden. De chat-app is 16MB groot en vereist Android 2.3 of hoger. BBM is daarnaast gratis beschikbaar voor iOS en BlackBerry, zodat je gemakkelijk kunt chatten met gebruikers die een ander soort telefoon bezitten.

Download: BlackBerry Messenger (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu