BlackBerry Messenger voorgeïnstalleerd op LG-toestel

Gijs Ettes
18 december 2013, 17:19
1 min leestijd
BlackBerry Messenger voorgeïnstalleerd op LG-toestel
LG G Pro Lite BlackBerry Messenger

De LG G Pro Lite, een goedkopere variant van de G Pro, krijgt BlackBerry Messenger voorgeïnstalleerd. Dat heeft de Canadese telefoonmaker vandaag bekendgemaakt. BlackBerry maakte BBM eerder al beschikbaar in de Play Store en doet zijn best om de userbase van de chat-app zo groot mogelijk te krijgen.

BlackBerry Messenger is erg populair in opkomende markten in het Midden-Oosten en Afrika. BlackBerry heeft met een aantal telefoonfabrikanten een overeenkomst getekend dat zij BBM voorinstalleren op hun toestellen. Onder de fabrikanten vallen – in het westen althans – onbekende merken als Brightstar, Celkon, EVERCOSS en Zen. Aan dit lijstje kan nu dus ook LG worden toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Consumenten die de LG G Pro Lite aanschaffen, kunnen direct vanuit de doos gebruikmaken van BlackBerry Messenger. Volgens BlackBerry’s topman Kevin Shin is de chat-app in het Midden-Oosten, Afrika en Indonesië razend populair. In combinatie met de LG G Pro Lite biedt BBM volgens Shin een optimale gebruikerservaring, temeer omdat het toestel een ingebouwde stylus heeft.

Met BlackBerry Messenger kan gechat worden met maximaal 30 personen tegelijkertijd en is het mogelijk om foto’s, video’s en spraakopnames te delen. De Android-app, die gisteren voor het laatst van een update is voorzien, is inmiddels al meer dan tien miljoen keer gedownload.

Hoewel BBM in Nederland en België al een tijdje is te downloaden, is het nog maar de vraag of de LG G Pro Lite hier wordt uitgebracht. Het toestel, dat beschikt over een 5,5 inch-scherm (960 bij 540 pixels) en een Snapdragon 600-processor (1GHz), verschijnt vooralsnog alleen in Latijns-Amerika, Azië, Rusland, China, India en het Midden-Oosten.

Download: BlackBerry Messenger (gratis)

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's