BBM voor Android en iOS heeft binnen acht uur vijf miljoen gebruikers

Gijs Ettes
22 oktober 2013, 9:03
1 min leestijd
BBM voor Android en iOS heeft binnen acht uur vijf miljoen gebruikers
BBM voor Android

BlackBerry heeft aangegeven dat chatdienst BBM voor Android en iOS binnen acht uur na release al ruim 5 miljoen keer is gedownload. De fabrikant maakte het nieuws afgelopen nacht bekend op het officiële Twitter-account.

Overigens kan het aantal downloads nog hoger zijn, omdat het aantal van 5 miljoen alleen de geactiveerde gebruikers betreft. Gebruikers die zich niet eerder hebben ingeschreven voor BBM komen na installatie op een wachtlijst te staan om toegang te krijgen tot de chat-app.

Lees verder na de advertentie.

BBM voor Android eindelijk beschikbaar

Gisteren werd bekend dat de BlackBerry Messenger download voor Android beschikbaar was in de Play Store en inmiddels heeft de chatdienst dus al ruim vijf miljoen gebruikers. Die hebben een behoorlijke tijd moeten wachten voordat BBM beschikbaar werd, maar dat is nu dus eindelijk het geval.

BlackBerry Messenger is te allen tijde verbonden, zodat je direct berichten ontvangt, en stelt je in staat te chatten, multimedia te delen en groepsgesprekken met 30 personen te voeren. De download voor Android is 13MB groot en is geoptimaliseerd voor apparaten met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) of hoger. Daarnaast is BBM beschikbaar op iOS en BlackBerry en is het als Android-gebruiker mogelijk om met deze platforms te communiceren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu