De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Beatport brengt gratis streaming van elektronische muziek

Redactie
3 april 2015, 14:44
1 min leestijd
Beatport brengt gratis streaming van elektronische muziek

Beatport is een muziekstreamingdienst die zich focust op elektronische muziek. Er is nu ook een Android-app uitgebracht, waarmee gebruikers gratis muziek van het platform kunnen streamen.

Lees verder na de advertentie.

De dienst begon ooit als een platform waar artiesten hun muziek mee konden delen. DJ’s uploadden massaal zogeheten sets, ofwel langere nummers met aan elkaar gemixte muziek, die anderen weer konden beluisteren en delen met hun vrienden. Dit idee leeft nog steeds bij Beatport, maar in de tussentijd is het wel uitgegroeid tot een groot internationaal platform voor grote dj’s, producers en andere artiesten in de elektronische muziek.

Dit kun je met Beatport

Beatport is op enkele punten voorzien van het Material Design van Android, waarbij de app fraai en overzichtelijk  oogt. Na het aanmaken van een account kun je bij Beatport inloggen en artiesten volgen, muziek streamen en door de collectie van het platform navigeren. Producties die je tof vindt, kun je een hartje geven en met anderen delen. Bij laatstgenoemde wordt de deelfunctie van Android automatisch opgestart.

De app is echter nog niet heel erg uitgebreid. Zo kun je bijvoorbeeld geen muziek opslaan om offline af te spelen, waardoor Beatport alleen te gebruiken is in combinatie met een internetconnectie. Wel biedt de dienst toegang tot miljoenen nummers die je niet zomaar op Spotify vindt.

Download Beatport

Beatport is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.0 en hoger.

Download Beatport in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's