Beautiful Widgets uit de Android Market gehaald op verzoek van HTC

Redactie
17 december 2009, 12:02
1 min leestijd
Beautiful Widgets uit de Android Market gehaald op verzoek van HTC
beautiful widgets

HTC heeft een cease and desist-brief naar LevelUpStudio gestuurd. Ze willen dat dit bedrijf de applicatie Beautiful Widgets van de markt haalt, omdat ze teveel lijken op HTC’s eigen widgets in de Sense-gebruikersinterface. Via Twitter meldde ontwikkelaar LevelUpStudio: “Bad news: I got a C&D from HTC, I will have to discontinue Beautiful Widgets and remove it from the market.”. Eigenlijk heeft HTC er behoorlijk lang over gedaan om Beautiful Widgets aan te pakken: afgelopen juli schreven we al, dat ze waren geïnspireerd op HTC Sense. Vorige week kwam versie 1.05 van de applicatie beschikbaar, waarna we er wat uitvoeriger aandacht aan hebben besteed.

Deze widget voorziet elk Android-homescreen van de bekende HTC-klok met weerbericht. Er zaten ook widgets bij voor het in- en uitschakelen van Wi-Fi, Bluetooth, mute, trilfunctie, GPS en vliegtuigmodus.

Lees verder na de advertentie.

Op de website van LevelUpStudio is nu ook te lezen dat Beautiful Widgets op verzoek van HTC niet langer beschikbaar is voor Android.

Mogelijk is HTC van plan om zelf de HTC Sense-interface in widget-vorm beschikbaar te stellen. Een bezoeker van Phandroid zag drie testapplicaties in de Android Market verschijnen, die op naam staan van HTC. De drie bestanden op de afbeelding hieronder zijn alweer uit de Market weggehaald:

htc widgets

Terechte actie van HTC om Beautiful Widgets weg te laten halen? Of is HTC kortzichtig en hebben ze er eigenlijk profijt van als bezitters van andere toestellen ook HTC Sense kunnen gebruiken? Volgende keer koop je daardoor misschien wel sneller een HTC-toestel.

Categorie: Tools
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's