De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Goedkoper bellen? Probeer Bolt, de interessante concurrent van Skype

Wouter Nijsen
11 februari 2014, 18:29
1 min leestijd
Goedkoper bellen? Probeer Bolt, de interessante concurrent van Skype
Bolt logo

Met Bolt zijn de mensen die graag een telefoontje plegen op hun Android-telefoon een bel-app rijker. Voor het eerst is het mogelijk om via een applicatie naar normale nummers bellen, zonder daarvoor een extra vergoeding te betalen. Daarmee willen de makers de concurrentie aangaan met soortgelijke diensten als Skype en Viber, waar wel sprake is van een vergoeding.

Bolt werd maandag gelanceerd in de Google Play Store  en gebruikers van de app kunnen zowel normaal als over voip bellen. Wil je naar een normaal nummer bellen, dan maak je gebruik van je belminuten uit je eigen telefoonbundel. De makers van Bolt beloven dat de gesprekken van een betere kwaliteit zijn dan standaard het geval is bij telefoongesprekken.

Lees verder na de advertentie.

Bolt wil zich onderscheiden doordat gebruikers altijd kunnen bellen vanuit de app, ook als contactpersonen de dienst niet gebruiken.  Net als bij Skype en Viber is ook Bolt gratis als je naar andere gebruikers van de dienst belt. Wie een Bolt-account heeft, is makkelijk te herkennen aan het icoontje dat naast hun naam wordt weergegeven.

Binnenkort chatten in bel-app Bolt

Volgens The Verge kan de gebruiker met een data-abonnement van 1GB ruim 17.000 minuten met Bolt bellen. Wie liever op de pc met Bolt aan de slag gaat, moet nog even geduld hebben, aldus de de makers. Een versie voor iOS moet volgende maand uitkomen en ook wordt er binnenkort via een update een chatfunctie uitgerold.

Talloze bedrijven proberen integraal bellen mogelijk te maken in hun bestaande apps, zoals Facebook en Apple met FaceTime Audio. Toch lijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan. Die diensten trekken in vergelijking met Skype en Viber nog maar weinig gebruikers. Bolt download je gratis via onderstaande link.

Download: Bolt (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu