Belgische publieke omroep VRT wil geen apps voor Android maken

Belgische publieke omroep VRT wil geen apps voor Android makenDe Belgische publieke omroep VRT zou voorlopig alleen maar apps willen ontwikkelen voor de iPad en de iPhone en niet voor Android. Dit omdat er nog te weinig Android-gebruikers zouden zijn en het teveel zou kosten om ook hiervoor applicaties te gaan ontwikkelen. Dit heeft tot kritiek geleid uit de Belgische politiek. Zo zou de VRT met de keuze voor Apple de markt beïnvloeden.

Onlangs bracht de VRT een iPad-app voor 3,99 euro waarmee beelden van de omroep bekeken kunnen worden. Omdat dertig procent van de opbrengst naar Apple gaat, zou de omroep hiermee mede de kas van Apple spekken. Volgens Bart Tommelstein van de Open VLD is het niet zo dat een publieke zender zich mag beperken tot maar één fabrikant. Later dit jaar zou de VRT ook nog een Ketnet-app en een Dagelijkse kost-app willen uitbrengen. Ook deze apps zullen voorlopig alleen voor de iPad beschikbaar komen.

In Nederland zijn de meeste programma’s van de publieke omroep gratis beschikbaar via iOS en Android. Hoewel de NPO wel een voorkeur heeft voor het ontwikkelen van applicaties voor iOS wordt hier geen geld voor gevraagd. Zo verdient Apple niets aan de app van de NPO, terwijl dit bij de VRT wel het geval is. Het liefste zou de NPO helemaal geen apps uitbrengen en juist meer aandacht willen besteden aan mobiele websites.

Bron: De Standaard

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.