Beluga: een cross-platform chat met een twist

Redactie
5 maart 2011, 15:26
2 min leestijd

Whatsapp, PingChat! en misschien binnenkort BlackBerry Messenger. Dit zijn stuk voor stuk allemaal succesvolle gratis sms-apps voor smartphones. Er zijn veel eigenschappen die deze applicaties uniek en eigentijds maken. Om hier dus als cross-platform-chatapplicatie tussen te komen is nogal lastig. Toch probeert het bedrijf Beluga dit door uniek te zijn en met een mooie gebruikersinterface voor de dag te komen.

Het team van Beluga bestaat uit drie personen die allemaal hebben gewerkt bij Google. Deze drie knappe koppen werkten onder andere mee aan Gmail, Gmail Chat en Google Docs. Persoonlijk denk ik dat deze app het daarom ook ver gaat schoppen.

Lees verder na de advertentie.

Whatsapp heeft natuurlijk als handigheid dat die je contacten doorzoekt naar mensen die de app ook hebben. Deze contacten kun je vervolgens in je contactenlijst zetten. PingChat! heeft alleen al door de naam erg veel bekendheid gekregen en blijft groeien. BlackBerry PIN was één van de eerste gratis sms-apps op smartphones en verkreeg daarom grote belangstelling. De drie applicaties delen één hoofdgedachte: gratis berichten naar elkaar sturen over een internet verbinding. Zo nu en dan komen ze wel met nieuwe features, maar de hoofdgedachte blijft gelijk.

Nou is de gedachtegang bij Beluga iets anders. Beluga is Engels voor een witte walvis, en een Pod is Engels voor een groep walvissen. Om deze ‘Pods’ draait het allemaal om in deze app. Je begint door op ‘start a conversation‘ te klikken, hier voeg je één of meerdere mens(en) aan toe en je hebt een Pod. In deze Pod kun je dus mensen toevoegen of verwijderen, een locatie toevoegen en het belangrijkste: berichten versturen met de optie om je locatie of een foto erin te zetten! Nou is dit allemaal nog niet eens zo interessant; dit kan allemaal al. Maar het leuke zit hem in het feit dat je een Pod kunt aanpassen met instellingen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een afspraak in te plannen voor een dagje winkelen. In de toekomst is het ook mogelijk om een locatie voor deze afspraak toe te voegen. Ook instellingen als notificaties aan, uit of voor een aantal uur uitzetten zijn mogelijk. Verder kun je jezelf personaliseren door een foto van jezelf toe te voegen

Het design van de app is natuurlijk smaak, het doet een beetje denken aan het design van Facebook. Ik vind het ontwerp van de applicatie overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Het is merkbaar dat front-end developers van Google dit hebben gebouwd. De app zelf en een account aanmaken is gratis! Sinds kort heeft Beluga ook de optie om in te loggen via Facebook. Een slimme manier om sneller mensen op hun platform te krijgen. Wil je deze cross-platform chat proberen? Klik dan hier voor de market link.

Laat ons weten wat jullie van de applicatie vinden!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu