Bepaal zelf welke Android-apps automatisch naar landscape draaien met Smart Rotator

Wouter Nijsen
26 mei 2011, 12:05
1 min leestijd
Bepaal zelf welke Android-apps automatisch naar landscape draaien met Smart Rotator
Smart Rotator_Android_icon

Het is natuurlijk een prachtige optie: je draait je Android-telefoon van portrait naar landscape en de scherminhoud draait automatisch mee. Toch zijn er situaties, of bepaalde apps, waarbij deze auto-rotate lastig kan zijn. Ook kan het bijvoorbeeld op je tablet vervelend zijn dat je hele homescreen draait wanneer je je tablet even op tafel legt of een beetje scheef houdt. Je kunt deze automatische rotatie natuurlijk gewoon uitzetten via Instellingen -> Weergave -> Scherm automatisch draaien, maar dat is een alles of niets functie. Smart Rotator pakt dit handiger aan.

Met Smart Rotator bepaal je zelf welke apps wel en welke juist niet reageren op de landscape-mode van je Android-device. Wanneer je deze Android-app start zal in eerste instantie de auto-rotate-functie voor alle apps uitgeschakeld worden. Vervolgens kun je in een lijstje aangeven voor welke apps de functie weer ingeschakeld moet worden. Wanneer je een flink aantal apps geïnstalleerd hebt vergt het helaas even de nodige tijd om die lijst helemaal door te nemen en de verschillende apps aan te vinken.

Lees verder na de advertentie.

Het was wellicht handiger geweest waneer de ontwikkelaar deze functie omgekeerd had toegepast. Standaard staat dan na het starten van de app auto-rotate aan en hoef je enkel de apps te selecteren waarvoor je de functie wilt uitschakelen. Dat is vooral prettig wanneer je de auto-rotate functie voor slechts een paar apps wilt uitschakelen. Wil je graag zelf controle over de auto-rotate functie van je Android-device dan kun je Smart Rotator gratis downloaden in de Android Market.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu