De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Bereken de ritprijs van een Londense taxi met Kabbee en London Tax Meter

Redactie
13 augustus 2011, 12:12
1 min leestijd
Bereken de ritprijs van een Londense taxi met Kabbee en London Tax Meter
Bereken de ritprijs van een Londense taxi met Kabbee en London Tax Meter

Iedereen die in een vreemde stad weleens een taxi neemt zal zich afvragen of de taxichauffeur de meest gunstige route rijdt voor jouw portemonnee. Voor taxigebruikers in Londen zijn er nu maar liefst twee apps beschikbaar die de taxiprijs voor je berekenen. Kabbee en Londen Tax Meter maken dit allebei mogelijk, maar beide apps verschillen echter veel van elkaar.

London Taxi Meter berekent daadwerkelijk de prijs van een taxirit aan de hand van de officiële taxitarieven. In de applicatie kun je aangeven waar je naar toe wil en vervolgens wordt de juiste ritprijs genoemd. Als je dan in een taxi stapt weet je van tevoren precies hoeveel het gaat kosten. Via de app is het ook mogelijk een vaste thuislocatie in te stellen.

Lees verder na de advertentie.

Kabbee is al enige tijd beschikbaar als iPhone-app en is nu ook voor Android te krijgen. Via de applicatie kun je overal in Londen een taxi boeken. Hierbij kies je uit verschillende aanbieders waarbij je kunt selecteren op prijs, reistijd en waardering. Ook kun je aangeven hoe je wilt betalen. De app maakt gebruik van jouw GPS-locatie om de dichtstbijzijnde taxi’s te vinden. Eerder afgelegde routes worden in de applicatie opgeslagen.

Beide apps hebben allebei hun eigen eigen voordelen. Met London Taxi Meter kun je zo in een taxi stappen en een goede prijs afspreken, terwijl Kabbee juist handig is om van tevoren een voordelige taxi te bestellen. Ga je binnenkort naar Londen dan kan het geen kwaad om beide gratis apps op je telefoon te installeren.

Downloaden via Android Market: London Taxi Meter (gratis)

Downloaden via Android Market: Kabbee (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu