De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Mis geen post van de overheid met Berichtenbox-app voor Android

Thomas Haenen
9 oktober 2018, 13:03
1 min leestijd
Mis geen post van de overheid met Berichtenbox-app voor Android

Met de nieuwe Berichtenbox-app kun je altijd checken of je bericht hebt ontvangen van de Belastingdienst, je gemeente of een andere overheidsinstantie. De app is nu beschikbaar voor Android-smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Berichtenbox-app beschikbaar voor Android

De overheid stuurt steeds minder vaak fysieke brieven op. In plaats daarvan krijg je digitaal bericht als je bijvoorbeeld aangifte moet doen bij de Belastingdienst, of als je een belangrijk bericht hebt van je gemeente of waterschap. Daarvoor moest je tot nu toe wel steeds zelf de MijnOverheid-site openen, iets dat veel Nederlanders vergeten te doen.

Daarom is er vanaf nu de Berichtenbox-app voor Android-smartphones. Die stuurt je automatisch een notificatie als je een nieuw bericht ontvangt. Volgens Logius, de overheidsorganisatie die de app ontwikkelt, is de kans zo een stuk kleiner dat je een bericht nog over het hoofd ziet. De app werkt ook op tablets.

Als je de Berichtenbox voor het eerst opent wordt gevraagd om je DigiD-account te koppelen aan de app. Daarna stel je een vijfcijferige pincode in, zodat niet iedereen zomaar je persoonlijke berichten kan zien. Die code moet je elke keer dat je de app opent opnieuw invoeren.

Helemaal compleet is de app nog niet. Zo is het via de website mogelijk om aan te geven welke organisaties en instanties je precies digitale post mogen sturen. Die optie komt pas op een later moment beschikbaar in de app. Logius belooft de app regelmatig te verbeteren met updates.

Download Berichtenbox voor Android

De Berichtenbox-app is via onderstaande link te downloaden in de Play Store. De app is gratis en werkt op elke smartphone met Android 4.4 of nieuwer.

Download Berichtenbox in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu