Cabaretier Bert Visscher speelt hoofdrol in Flappy Bird-kloon

Angry BertOm meer aandacht te vestigen op zijn nieuwe theatershow `Zelden zoiets gezien` heeft de Nederlandse cabaretier Bert Visscher nu ook zijn eigen Flappy Bird-kloon: Angry Bert. In deze geinige Android-game is het de bedoeling om Bert en zijn rode vliegtuigje langs diverse bizarre obstakels te loodsen in de zoektocht naar een vliegveld voor zijn theatershow. Door op het scherm te drukken laat je het vliegtuigje opstijgen.

Onderweg moet je onder andere vliegende koeien, cactussen en zeemijnen ontwijken om op die manier een nieuw afstandsrecord te vestigen. Deze kun je vervolgens delen met andere Angry Bert-spelers. Het spel heeft een geinige getekende stijl en het blijft komisch om Bert in een veel te klein speelgoedvliegtuigje te zien. De obstakels die je onderweg tegenkomt zijn vrij willekeurig, wat overigens ook geldt voor de kreten die de cabaretier slaakt als hij wordt geraakt.

Wel vreemd zijn de banneradvertenties die deze Flappy Bird-kloon tonen: Angry Bert is zelf eigenlijk al een vorm van reclame. Qua diepgang moet je ook niet al teveel van verwachten, maar Angry Bert is in ieder geval wel gratis te downloaden in de Play Store. De game vereist Android 2.3 of hoger en 15MB aan vrije opslagruimte

Download: Angry Bert (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.