Dit zijn de 5 beste agenda-apps voor scholieren en studenten
Erwin Vogelaar

Op school heb je een hoop bij te houden. Je lesuren, huiswerk, projecten en nog veel meer. Dan kun je echt niet zonder een agenda. Dit zijn de beste agenda-apps voor Android.

De beste agenda apps voor scholieren en studenten

Het is leuk om het schooljaar te beginnen met een nieuwe papieren agenda. Die agenda zegt iets over je stijl en je kunt er tekeningetjes in maken. Toch is het ook een beetje ouderwets. Want waarom zou je niet één van de goede agenda-apps voor Android gebruiken? De apps in dit lijstje zijn als agenda het meest geschikt voor scholieren en studenten.

1. Google Agenda

De Agenda-app van Google is ook voor scholieren de meest logische keuze om de planning bij te houden. Je agenda is met deze app op allerlei apparaten te vinden, zelfs in een webbrowser op een schoolcomputer.

Handig aan Google Agenda is dat de app duidelijk onderscheid maakt tussen afspraken, herinneringen en doelen. Dat is voor school ideaal, want dan zie je bijvoorbeeld het verschil tussen een afspraak voor een groepsproject of college, een herinnering voor huiswerk of een doel voor een groot werkstuk.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

beste agenda apps voor scholieren

De app barst verder van de opties. Zo kun je bijlagen en locaties toevoegen, meldingen krijgen enzovoort. Alle afspraken die je de komende tijd hebt, worden bovendien overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Of je bekijkt ze in een kalender.

Download Google Agenda in de Play Store (gratis)

2. Schoolagenda

Zoek je een agenda die zich echt specifiek richt op scholieren, dan moet je de app Schoolagenda hebben. Met deze applicatie maak je een rooster met al je lesuren.

Zodra je de app voor het eerst opent, stel je eerst in hoeveel semesters je hebt. Ook geef je aan waar je meldingen voor wil ontvangen. Zo is het mogelijk om een melding op je telefoon te krijgen zodra de les bijna begint. De app biedt ook ruimte om je cijfers toe te voegen. Een nadeel is dat de app niet zo flexibel is als bijvoorbeeld Google Agenda.

beste agenda apps voor scholieren

Download Schoolagenda in de Play Store (gratis)

3. School – Assistent Studeren

Wil je een iets vrolijker uitziende app om je schoolzaken te organiseren? Dan ben je bij deze applicatie aan het juiste adres. In Assistent Studeren is onder andere ruimte voor je lesrooster, huiswerk en informatie over boeken en leraren.

Heb je het lesrooster ingevuld, dan geeft de app zelfs een timer die aftelt tot het eind van de les. Niet alles in de app is echter vertaald naar het Nederlands. Zo is het onderdeel met tips over bijvoorbeeld wiskunde en natuurkunde in het Engels.

beste agenda apps voor scholieren en studenten

Download School – Assistent Studeren in de Play Store (gratis)

4. Mijn Huiswerk

De app Mijn Huiswerk moet het niet van zijn design hebben, maar is wel een handige plek om je huiswerk in op te slaan. In tegenstelling tot de andere apps is het met Mijn Huiswerk dus niet mogelijk om een lesrooster in te vullen. De focus ligt op het ordenen van huiswerk, en daar werkt de app goed voor.

Download Mijn Huiswerk in de Play Store (gratis)

5. Outlook

Zoek je een meer algemene agenda-app waar je ook je schoolzaken in bewaart, maar ligt Google Agenda je niet? Dan is Outlook van Microsoft een fijn alternatief. Deze complete app combineert e-mail en agenda op één plek.

Download Microsoft Outlook in de Play Store (gratis)

Meer studie-apps

Check ook de beste studie-apps die we voor je op een rij hebben gezet. En heb je al nagedacht over een Chromebook voor op school? Check ook onze andere artikelen waarin we je helpen met het terug naar school gaan:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.